Δημοσκοπηση του Metropoll: Κακη μεταβαση απο λανθασμενες οικονομικες πολιτικες

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν πέντε οικονομικά σταθμισμένες ερωτήσεις

Το Κέντρο Στρατηγικής και Κοινωνικής Έρευνας Metropoll πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση για την πορεία της οικονομίας. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, «η πορεία της οικονομίας επιδεινώνεται» δήλωσε η πλειοψηφία, αποδίδοντας τον λόγο στις «λανθασμένες οικονομικές πολιτικές» και στο «προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης».

Το Κέντρο Στρατηγικής και Κοινωνικής Έρευνας Metropollμοιράστηκε τα αποτελέσματα της έρευνας. Στην έρευνα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε πέντε σταθμισμένες ερωτήσεις σχετικά με την οικονομία.

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε με την άποψη ότι “Η πορεία της οικονομίας επιδεινώνεται;”» το 78,1% των ψηφοφόρων απάντησε, «Συμφωνώ», το 20,6% δήλωσε «Διαφωνώ», ενώ το 1,3% δήλωσε «Δεν έχω ιδέα / καμία απάντηση».

Οι συμμετέχοντες, ως επί το πλείστον, δήλωσαν ότι ο λόγος για την κακή πρόοδο στην οικονομία ήταν οι λανθασμένες οικονομικές πολιτικές. Σε αυτούς που απάντησαν ότι «Η πορεία της οικονομίας επιδεινώνεται» ρώτησαν την ερώτηση «Ποιος ή ποιοι από τα παρακάτω νομίζετε ότι μπορεί να είναι μεταξύ των λόγων για την πορεία;» και στην απάντηση το  60,2% δήλωσε «λάθος οικονομικές πολιτικές». Το 45,9% των ερωτηθέντων που είχαν περισσότερες από μία απαντήσεις δήλωσαν επίσης ότι το «προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης» παίζει ρόλο στην οικονομία.

Το 63,5% των ψηφοφόρων ρωτήθηκαν για τις απόψεις τους για τα νοσοκομεία, τους δρόμος και τις γέφυρες οι οποίες δίνονται με την εγγύηση του αριθμού των ασθενών και των επιβατών σε ιδιωτικές εταιρείες, δήλωσαν ότι αυτές οι δομές πρέπει να εθνικοποιηθούν. Το 22,4% δήλωσαν ότι δεν θέλουν να εθνικοποιηθούν αυτές οι δομές.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δήλωσαν ότι ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να καθορίσουν τις οικονομικές πολιτικές. Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τα στελέχη για να διορθώσουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση;» το 54,7% απάντησε «Όχι», ενώ το ποσοστό εκείνων που είπαν «Ναι» ήταν 36,9%.

Οι συζητήσεις για το Συνταγματικό Δικαστήριο, οι οποίες ήταν στην ατζέντα τον Οκτώβριο, ήταν επίσης μεταξύ των ερωτήσεων που τέθηκαν στους ψηφοφόρους. Το 64,2% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «Οι εξουσίες του Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν πρέπει να περιορίζονται σε καμία περίπτωση» ενώ το 22,6% διαφώνησε με αυτή την άποψη.

Πηγή: https://www.gazeteduvar.com.tr/metropoll-anketi-kotu-gidis-yanlis-ekonomi-politikalarindan-galeri-1503275

Πηγή φωτό 2: https://www.gazeteduvar.com.tr/metropoll-anketi-kotu-gidis-yanlis-ekonomi-politikalarindan-galeri-1503275

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.