Δημοσια καταγγελια με αποδεκτη τον δημαρχο Αρριανων απο τον Ενιαιο Συλλογο Δημοτικων Υπαλληλων Ροδοπης

«Εισηγήθηκε παράνομα τη μη επαναπρόσληψη των 6 συμβασιούχων καθαριότητας»

Τον Δήμαρχο Αρριανών καταγγέλλει δημόσια ο Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης για τη μη επαναπρόσληψη των έξι συμβασιούχων που εργάζονταν στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου».
 
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αρριανών στις 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος «αντί να συμμορφωθεί ως όφειλε και ορίζει ο νόμος, με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και να εισηγηθεί την πρόσληψη των έξι συναδέλφων συμβασιούχων  του Δήμου Αρριανών, εισηγήθηκε παράνομα την μη επαναπρόσληψή τους» κατηγορώντας τον παράλληλα για ψεύδη και ανακρίβειες.
 
«Δεν θα γίνει ανεκτή καμία αυθαιρεσία που οδηγεί συναδέλφους μας στην ανεργία και στην καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων» διαβεβαιώνει ο Σύλλογος υπογραμμίζοντας πως «θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Αρριανών για την αδιάλλακτη και προκλητική στάση του, καθώς επίσης τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών,  που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 29 Νοεμβρίου 2017. Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση του θέματος του προαναφερθέντος Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε την τροποποίηση της αριθ.76/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία απολύθηκαν αναιτιολόγητα 6 συμβασιούχοι, ψήφισαν ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου, ο οποίος αντί να συμμορφωθεί ως όφειλε και ορίζει ο νόμος, με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και να εισηγηθεί την πρόσληψη των έξι συναδέλφων συμβασιούχων  του Δήμου Αρριανών, εισηγήθηκε παράνομα την μη επαναπρόσληψή τους.
 
Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ ακούστηκαν ανακρίβειες και ψεύδη από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος, ενώ τον Σεπτέμβριο, παρουσία του αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής και δύο μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, καθώς επίσης της Προέδρου και του Α Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας, δεσμεύθηκε για την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων – παρατασιούχων,  μετά από επίμονες ερωτήσεις αρνήθηκε την παραπάνω δέσμευση,  προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων στη συνεδρίαση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.
 
Ο Σύλλογός μας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου η διοίκηση του Δήμου Αρριανών να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και να προχωρήσει άμεσα στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, ενώ θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων με όποιον τρόπο μπορεί.
 
Δεν θα γίνει ανεκτή καμία αυθαιρεσία που οδηγεί συναδέλφους μας στην ανεργία και στην καταπάτηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων .
                             

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.