Δημος Μαρωνειας Σαπων: Τρεις δρασεις απο την «Ενοτητα-Ελπιδα-Αλλαγη» για την προετοιμασια εναντια στον Covid-19 στα σχολεια

Μ. Βασιλειάδης: «Η Δημοτική Αρχή έχει ομόφωνη απόφαση και περιμένουμε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων της»

Δράσεις και βήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία και εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σχέση με την πανδημία του COVID-19 πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών που έγινε διά περιφοράς την Παρασκευή 28 Αυγούστου η δημοτική παράταξη «Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή».

 

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης συνεπικουρούμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο  πρότειναν σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο 3 δράσεις οι οποίες κλιμακώνονται σε όλο το πλαίσιο της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών ώστε οι συνέπειες της πανδημίας στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας να είναι μηδαμινές. Η πρότασή απεστάλη στον Δήμαρχο, στους αρχηγούς όλων των παρατάξεων, και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών στις 20 Αυγούστου 2020 και έτυχε  άμεσης ανταπόκρισης με την ψήφο όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

 

Οι προτεινόμενες δράσεις

 

Οι δράσεις που πρότεινε η παράταξη και υιοθετήθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο είναι οι εξής:

 

1. Από την 1η Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει στα σχολεία Α/ΒΑΘΜΙΑΣ και Β/ΒΑΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης του Δήμου μας τεστ ανίχνευσης covid-19 σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

2. Με την έναρξη των μαθημάτων στις 7 ή 14 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουμε τη δράση εθελοντικής ιχνηλάτησης και τεστ για covid-19 στους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου μας.

3. Προμήθεια από τις αντίστοιχες σχολικές επιτροπές προς όλους τους εκπαιδευτικούς προστατευτικές πλαστικές μάσκες προσώπου.

 

Όπως πρότεινε μάλιστα η «Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή», οι δράσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία και με τον Δήμο Αρριανών αλλά και με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία, ΕΟΔΥ, και κάθε άλλο φορέα μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

 

«Η Δημοτική Αρχή κρίνεται στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνιακή και μόνο λειτουργία»

 

Κατόπιν της απόφασης ο επικεφαλής της παράταξης κ. Βασιλειάδης σε γραπτό του σχόλιο σημείωσε με νόημα πως «από εδώ και πέρα η Δημοτική Αρχή έχοντας ομόφωνη απόφαση θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα προς όλους τους φορείς ώστε να δούμε κλιμάκια του ΕΟΔΥ στα σχολεία του Δήμου μας. Η Δημοτική Αρχή κρίνεται στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνιακή και μόνο λειτουργία. Πλέον η Δημοτική Αρχή έχει ομόφωνη απόφαση και την εξουσιοδότηση για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από όλους μας(Δημοτικό Συμβούλιο), περιμένουμε τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων της».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.