Δημος Μαρωνειας-Σαπων: Σημαντικες αποφασεις για την αξιοποιηση δημοτικων κτιριων και την κοινωνικη προνοια

Αφορούν το δημαρχείο, τις τουριστικές υποδομές και την διευκόλυνση των πολιτών

Σημαντικές αποφάσεις για την αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων και άσκησης κοινωνικής πολιτικής έλαβαν σε συνεδριάσεις τους  δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Κομβική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και λειτουργίας του Δήμου, που θα δώσει νέες προοπτικές στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αποτελεί αυτή που ενέκρινε τον ορισμό μελών της Επιτροπής Διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «Επισκευή – συντήρηση του κτιρίου του Δημαρχείου Σαπών», γεγονός που σημαίνει ότι ξεκίνησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.

Η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου προγραμματισμού και υψηλής προτεραιότητας για την σημερινή Δημοτική Αρχή, πηγάζει από την απουσία εδώ και 25 ετών σημαντικών έργων αποκατάστασης και συντήρησης του Δημαρχιακού Καταστήματος.

Επίσης ύστερα από αδράνεια ετών, που οδήγησε σε απαξίωση σημαντικής δημοτικής τουριστικής περιουσίας, ελήφθησαν αποφάσεις αξιοποίησης εκ νέου και με νέες προοπτικές μέσω δημοπρατήσεων του Τουριστικού Περιπτέρου στη θέση «Δενδράκι» Σαπών, των Τουριστικών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σαπών, των Καταλυμάτων Καταφυγίων στα Κασσιτερά και του Τουριστικού Περιπτέρου Ιμέρου.

Επιπλέον αποφασίσθηκε η απαλλαγή των γονέων από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους Παιδικού Σταθμούς Σαπών και Ξυλαγανής για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας και τέλος εγκρίθηκε η διαγραφή από τους βεβαιωτικούς καταλόγους οφειλών 114 δημοτών από φόρους και τέλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.