Δημος Κομοτηνης: Ξεκινησε ο Σχολικος Μαραθωνιος «Παμε Ανακυκλωση»

Οι μαθητές διδάσκονται την προστασία του περιβάλλοντος και την άμιλλα

Η εκκίνηση του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» έγινε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης «FOLLOWGREEN».  Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Δημοτική αρχή διά της υπηρεσίας του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, εν μέσω πανδημίας,  έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σίγουρη επιτυχή έναρξη και ολοκλήρωση του προγράμματος ανακύκλωσης.

Διανεμήθηκαν, λοιπόν, χθες οι ειδικοί κάδοι διαλογής στην πηγή, όπου θα συλλέγονται σε τρία ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία που λαμβάνουν μέρος στη σχολική δράση. Τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τον υποστηρίζουν η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε και η ΑΦΗΣ Α.Ε.

Οι διοργανωτές καλούν τους μαθητές να συμμετέχουν στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να μάθουν τον ευγενή συναγωνισμό, καθώς η επίδοση των σχολείων μετριέται σε πόντους, οι οποίοι συλλέγονται με την ανακύκλωση που πραγματοποιεί κάθε σχολείο ή με τις δωρεές των μελών της πλατφόρμας, ήτοι των κατοίκων του Δήμου Κομοτηνής. Επίσης, μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιβράβευσης βοηθούν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η επίσημη ανακοίνωση της τελικής κατάταξης των σχολείων θα γίνει μετά τη λήξη του Μαραθωνίου, στην ιστοσελίδα www.followgreen.gr/komotini/contest, όπου όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.