Δημος Κομοτηνης: Στοχευει σε ενεργειακη αναβαθμιση του Κλειστου Γυμναστηριου και σε «λιφτινγκ» πεντε γηπεδων οικισμων

Μέσω του νέου «Φιλόδημου»

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κομοτηνής καθώς και τις εργασίες ανακατασκευής και αναβάθμισης πέντε γηπέδων σε οικισμούς θα διατεθούν οι πόροι που αντιστοιχούν στον Δήμο Κομοτηνής, μέσα από το νέο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών συνολικού ύψους 50.000.000 ευρώ που σκοπό έχει να χρηματοδοτήσει νέες ή και παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων.
 
Το ζήτημα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κομοτηνής κατόπιν πρότασης που κατέθεσε η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ- τικής Ανατροπής» κ. Ελένη Λαφτσή για παρεμβάσεις στα γήπεδα του Νέου Σιδηροχωρίου αλλά και του Κοσμίου.
 
Ο νέος Φιλόδημος θα έχει ύψος ανά δήμο μέχρι 800.000 ευρώ και μπορεί να αφορά μέχρι δύο υποέργα, για τα οποία οι δήμοι θα κληθούν να έχουν έτοιμες τις μελέτες είτε αφορά στην δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων είτε στην ανακατασκευή – συντήρηση παλιών.
 
Αποδεχόμενος της πρόταση της κ. Λαφτσή ο δήμαρχος Κομοτηνής, δήλωσε ενήμερος για το νέο πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως οι πόροι του προγράμματος θα κατευθυνθούν για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κομοτηνής, όπου όπως εξήγησε απαιτείται «γενναία παρέμβαση», αλλά και σε πέντε ακόμα γήπεδα χωριών που απαιτούνται πόροι για την ανακατασκευή τους, κρατώντας ωστόσο επιφυλάξεις για το ποια ακριβώς θα είναι αυτά.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου το γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου θα βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε αυτά γήπεδα, εξηγώντας ωστόσο ότι προέχει η νομιμοποίηση και πολεοδομική τακτοποίηση  μερίδας των εγκαταστάσεων του και συγκεκριμένα της κερκίδας, ενώ αντίστοιχες εργασίες τακτοποίησης των εγκαταστάσεων απαιτούνται και για το γήπεδο του Κοσμίου.
 
Για το δεύτερο δε ο ίδιος εξήγησε πως σε συνεργασία με την ομάδα βρίσκεται εν εξελίξει η μελέτη των προβλεπόμενων εργασιών, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση μίας μικρής λυόμενης κερκίδας, για να τονίσει πως ακόμα και σε περίπτωση μη ένταξης του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος έχει προβλέψει για την χρηματοδότηση του έργου από ιδίους πόρους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.