Δημος Κομοτηνης: Προσπαθειες για την ενισχυση της ανακυκλωσης γυαλιου

Επιστολή Μουρτίδη προς καταστηματάρχες

Παντοιοτρόπως προσπαθεί η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας του Δήμου Κομοτηνής να ενισχύσει το πνεύμα ανακύκλωσης κατοίκων και επιχειρήσεων στα διοικητικά του όρια. Τελευταία προσπάθεια που καταγράφεται στον δημόσιο λόγο είναι η ανοιχτή επιστολή που υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μουρτίδης, απευθυνόμενος προς τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες χώρων εστίασης, ψυχαγωγίας και υγειονομικού ενδιαφέροντος σχετικά με την ανακύκλωση γυαλιού.
 
«Ο δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας» ενημερώνει αρχικά ο κ. Μουρτίδης για να επισημάνει πως « στους μπλε κώδωνες (καμπάνες) είναι δυνατή η χωριστή συλλογή γυάλινων συσκευασιών. Επιπρόσθετα στην τηλεφωνική γραμμή γυαλιού: 8011119999 οποιοσδήποτε (επιχείρηση, πολίτης, δήμος) μπορεί να καλεί με αστική χρέωση για αίτημα αποκομιδής γυαλιού, τοποθέτησης νέου κώδωνα, διόρθωση δικτύου κτλ ή να στέλνει email στο [email protected].
 
Επίσης ο κ. Μουρτίδης διευκρινίζει ότι «τακτικά πραγματοποιούνται ενημερωτικές επισκέψεις για εσάς και το προσωπικό των επιχειρήσεών σας. Παρακαλούμε να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες στους υπαλλήλους της επιχείρησής σας ώστε να ανακυκλώνετε στους μπλε κώδωνες μόνο τις γυάλινες συσκευασίες που συλλέγονται χωριστά στην επιχείρησή σας κατά τη διάρκεια κάθε εργάσιμης ημέρας».
 
«Η συνεργασία σας είναι απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος» τονίζει ο αντιδήμαρχος καταλήγοντας, για να ευχαριστεί προκαταβολικά τους καταστηματάρχες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.