Δημος Κομοτηνης: Προσκληση για τις επιχορηγησεις αθλητικων και πολιτιστικων συλλογων

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Πρόσκληση που απευθύνεται προς όλα τα ενδιαφερόμενα αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους που επιθυμούν να λάβουν επιχορήγηση  για το έτος 2019 εξέδωσε ο δήμος Κομοτηνής προκειμένου να καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
 
Στην πρόσκληση διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι χρηματικών επιχορηγήσεων, είναι αθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κομοτηνής, όπου αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Επίσης για να είναι επιτρεπτή η επιχορήγηση, πρέπει ο αποδέκτης αυτής να εμπίπτει σε κάποιον από τους περιοριστικά απαριθμούμενους στις σχετικές διατάξεις φορείς (άρθρο 202 του ν. 3463/06 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4257/2014), μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, δηλαδή, που έχουν συσταθεί για την επιδίωξη αθλητικού ή πολιτιστικού σκοπού και έχουν αποκτήσει νομική προσωπικότητα με την εγγραφή τους στο τηρούμενο στο Πρωτοδικείο της έδρας τους ειδικό δημόσιο βιβλίο.
 
Επισημαίνεται ακόμη ότι η επιχορήγηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του συλλόγου (ενοίκια, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.) αλλά να σχετίζεται με την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του συλλόγου. Για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΗΠ ως αθλητική εκδήλωση λογίζεται και η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. 

Τα δικαιολογητικά 

Αναφορικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αυτά εξαρτώνται από το αν είναι η επιχορήγηση υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ. 
 
Συγκεκριμένα, απαραίτητα δικαιολογητικά για αιτούμενη επιχορήγηση μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ είναι τα κάτωθι:

  1. Ο φορέας που ζητά την επιχορήγηση πρέπει να έχει υποβάλει προς τον Δήμο αίτηση, με την οποία να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες κάθε φορά αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την επιχορήγηση (σχέδιο δράσης) με τον αναλυτικό προϋπολογισμό εξόδων των εκδηλώσεων αυτών και το χρονικό εύρος που θα λάβει χώρα η εκάστοτε εκδήλωση.
  2. Συνολικό απολογισμό δράσεων έτους 2018 του φορέα που ζητά την επιχορήγηση
  3. Καταστατικό του συλλόγου.
  4. Πρακτικό σύστασης σε σώμα.
  5. Υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου, ότι νομιμοποιείται να εισπράξει για λογαριασμό του συλλόγου ή του σωματείου. Στη θέση της υπογραφής της δήλωσης, τίθεται η σφραγίδα του συλλόγου ή του σωματείου, ενώ η δήλωση πρέπει να φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
  6. Απολογισμό της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου (πρακτικό Γ. Σ. έγκρισης απολογισμού εσόδων – εξόδων) και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβε για το 2018 από τον Δήμο Κομοτηνής και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκε. Με τα ανωτέρω υποχρεούται να συνυποβάλει και τον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος.
  7. Φωτοαντίγραφα των παραστατικών του απολογισμού της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβε για το 2018 και αντίγραφο του βιβλίου εσόδων- εξόδων (για συλλόγους που έχουν χρηματοδοτηθεί το 2018).
  8. Φορολογική ενημερότητα (για ποσό πάνω από 1.500 ευρώ). 

Για επιχορήγηση άνω του ποσού των 3.000 ευρώ απαιτείται εκτός των παραπάνω, ασφαλιστική ενημερότητα και εγγραφή στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων (ΜΕΦ) του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο οποίο οι φορείς θα πρέπει να έχουν αναρτήσει αναλυτικά απολογιστικά στοιχεία δαπανών όσοι εκ των οποίων επιχορηγήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος.
 
Οι αιτήσεις και όλα τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά πρέπει να προσκομιστούν έως την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 στο πρωτόκολλο του Δήμου Κομοτηνής, Πλατεία Βιζυηνού 1.
 
Αιτήματα επιχορήγησης που έχουν υποβληθεί έως σήμερα θα ληφθούν υπόψη.
 
Μετά την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επιχορηγούμενος φορέας θα πρέπει να προσκομίσει στη Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και τα παρακάτω δικαιολογητικά: 

  1. Βεβαίωση από το Πρωτοδικείο ότι το Σωματείο υφίσταται.
  2. Βεβαίωση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας από την οποία να προκύπτει ότι έχουν θεωρηθεί τα προβλεπόμενα από το Ν. 2725/99 βιβλία και έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία αρχαιρεσιών και οικονομικού απολογισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.