Δημος Κομοτηνης προς πολιτες: Καθαριστε αυλες και ακαλυπτους απο χορτα

Σε αντίθετη περίπτωση, πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις

Τις υποχρεώσεις τους εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου 2018 έως 31Οκτωβρίου 2018, θυμίζει στους δημότες με ανακοίνωσή του ο δήμος Κομοτηνής.
 
Συγκεκριμένα ο δήμος Κομοτηνής καλεί τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.
 
Σε αντίθετη περίπτωση και σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 ο Δήμος Κομοτηνής θα αναγκαστεί να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Επιβολή προστίμου πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου.
  2. Βεβαίωση εις βάρος του οικοπεδούχου της σχετικής δαπάνης καθαρισμού από το Δήμο
  3. Υποβολή μήνυσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το αδίκημα  του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικά ο οποίος αναφέρει: Με κράτηση μέχρι τριών μηνών ή με πρόστιμο τιμωρείται, αν άλλη διάταξη δεν επιβάλει βαρύτερη ποινή, όποιος: α) κάνει απερίσκεπτη και αμελή χρήση της φωτιάς ή των μέσων φωτισμού, κατά τρόπο που να μπορεί να προκύψει από αυτήν βλάβη σε άνθρωπο ή σε ξένο πράγμα και β) παραβαίνει τις διατάξεις που εκδίδει η αρμόδια αρχή, και ιδίως η αστυνομική, για την αποτροπή του κινδύνου εμπρησμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.