Δημος Κομοτηνης: Προχωρα στην ασφαλτοστρωση αγροτικων δρομων

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ύψους 3 εκ. ευρώ

Στην ασφαλτόστρωση 5 αγροτικών δρόμων, σε σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων λόγω παρουσίας αγροτικών εκμεταλλεύσεων, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω χρηματοδότησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η πρόταση για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών Δήμου Κομοτηνής» θα υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ05 για την υποβολή αιτημάτων ένταξης  στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», και θα έχει ύψος γύρω στα 3 εκ. ευρώ

Θα πρέπει να τονιστεί πως ήδη ο Δήμος Κομοτηνής έχει κάνει διαγωνισμό για έτερο έργο ασφαλτόστρωσης αγροτικών οδών, διαφορετικών από τις προτεινόμενες σε αυτό το έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και η διαδικασία για αυτό έχει κολλήσει στη φάση των ενστάσεων.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, για την μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων και την ομαλότερη και ταχύτερη πρόσβαση των μηχανημάτων.

Έτσι προβλέπεται να γίνει ασφαλτόστρωση σε αγροτική οδό στον οικισμό Αιγείρου, μήκους 2.057 μέτρα σε αγροτική οδό στον οικισμό Νέας Καλλίστης, μήκους σχεδόν 4 χιλιομέτρων, Κοσμίου 1.333 μέτρα, Αγίων Θεοδώρων 1752 μέτρα, και αγροτικός δρόμος στην περιοχή Παγουρίων- Λίμνη Μητρικού, μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.