Δημοπρατηθηκε ο αξονας Κομοτηνη Βουλγαρια

Μετά από δυναμική και συστηματική παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης & Υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ξεκίνησε με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών ένα μεγάλο έργο που προσδοκούσε η Ροδόπη, η κατασκευή του κάθετου άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Μάκαζα – Κίρτζαλι.

Το έργο αυτό εξαγγέλθηκε πολλές φορές από πρωθυπουργούς και αρμόδιους υπουργούς, παρέμεινε όμως για πολλά χρόνια μια ανεκτέλεστη υπόσχεση. Με συστηματική προσπάθεια και σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και την Εγνατία Οδό Α.Ε., ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πέτυχε να αντιμετωπίσει διαδικαστικά και άλλα προβλήματα, να ξεπεράσει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, να βελτιώσει με την αρωγή του Δ.Σ. και κυρίως του προέδρου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Γούλα τη μελέτη χάραξης λαμβάνοντας υπόψιν το λογικό αίτημα των κατοίκων της Καρυδιάς και της Πανδρόσου για παράκαμψη των οικισμών και τελικά να εξασφαλίσει τη δημοπράτηση του έργου.

Το έργο όπως δήλωσε ο Ε. Στυλιανίδης «Δημοπρατήθηκε στις 15/12/2006 με συνολικό προϋπολογισμό 85 εκ. ευρώ με ΦΠΑ. Η πιθανή ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης είναι στις 15/3/2007 και ο προβλεπόμενος χρόνος υλοποίησης 36 μήνες δηλαδή θα παραδοθεί στις αρχές του 2010. Το συνολικό μήκος της αρτηρίας θα είναι 22,5 χλμ με μέσο όρο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα.»

Επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι: «Με το έργο αυτό η Ροδόπη αποκτά ενδοχώρα. Οι υγιείς βιομηχανίες μας που απασχολούν πολλούς εργαζόμενους θα μπορούν να εισάγουν ταχύτερα και φθηνότερα πρώτη ύλη από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και να επανεξάγουν στις ίδιες αγορές γενόμενες έτσι ποιο ανταγωνιστικές. Ο τουρισμός μας θα αναπτυχθεί απ’ τους νέους ευρωπαίους γείτονες μας, ενώ θα τονωθεί η οικονομία μας απ’ την ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου.

Νικήσαμε την αδιαφορία, τη γραφειοκρατία, τη χρόνια ανικανότητα και την υποσχεσιολογία που υποτιμούσε εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους της Ροδόπης και κάναμε με τη δημοπράτηση αυτού του σημαντικού έργου ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς το αύριο αποδεικνύοντας ότι τιμούμε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας, πραγματώνουμε τις δεσμεύσεις μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.