Δημοπρασια-εξπρες για τα μπαρακια της Αρωγης και της Μεσης

Η απουσία «χτυπημάτων» και η μία «ορφανή» θέση στην Αρωγή

Λιγότερο από μισή ώρα χρειάστηκε ώστε οι θέσεις αιγιαλού για εγκατάσταση αναψυκτηρίων στις παραλίες Αρωγής και Μέσης να αποκτήσουν ιδιοκτήτες. Στη δημοπρασία, που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο δήμος Κομοτηνής, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες ήταν λιγότεροι από τις προσφερόμενες προς εκμίσθωση θέσεις. Έτσι στην παραλία Αρωγής έμεινε «ορφανή» μία θέση για καντίνα και ο αντίστοιχος χώρος για ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών, ενώ δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για τις 2 θέσεις που προορίζονταν για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής, μία στην παραλία Αρωγής και μία στην παραλία Μέσης.
 
Για τις θέσεις, που τελικά εκμισθώθηκαν- 6 στην Αρωγή και 1 Μέση- το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλουν οι πλειοδότες τους είναι σε όλες τις περιπτώσεις 4.200 ευρώ. Θυμίζουμε ότι στους όρους διακήρυξης είχε προβλεφθεί ως τιμή εκκίνησης τα 2.000 ευρώ για κάθε χώρο που προορίζεται για καντίνα και το ίδιο ποσό για κάθε χώρο που αφορά στην ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών. Ένεκα της απουσίας μεγάλου ενδιαφέροντος, οι χώροι αυτοί κατακυρώθηκαν με το πρώτο «χτύπημα», στο ύψος των 2.100 ευρώ έκαστος. Τα παραπάνω μεγέθη απέχουν φυσικά από τα αντίστοιχα της περσινής διαγωνιστικής διαδικασίας, όπου τα διαδοχικά «χτυπήματα» είχαν εκτοξεύσει τις τιμές εκμίσθωσης μέχρι και στις 22.000.
 
Καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη εκτιμάται ότι έπαιξε η προσδοκία της εκμίσθωσης, ίσως με καλύτερους όρους, των τμημάτων παραλίας,  που ανήκουν στην ΕΤΑΔ και βρίσκονται δυτικά του διαύλου Φαναρίου.
 
Όπως και να ‘χει, στα 7 τμήματα αιγιαλού που δημοπρατήθηκαν σήμερα, αναμένεται να εγκατασταθούν αναψυκτήρια μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.