Δημοκρατικη πανστρατια για τη διεκδικηση του δημου Κομοτηνης

Κάλεσμα συνεργασίας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κομοτηνή – Νέα Εποχή» Δάμων Δαμιανός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2010.

Δάμων Δαμιανός:

«Μπορούμε να συμπορευθούμε για να πετύχουμε»

Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ. Δαμιανός «εφόσον συμπλέουμε και έχουμε μια κοινή συναντίληψη τόσο με τον κ. Βαβατσικλή όσο και με τον κ. Μαρούδα σε θέματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και στη λειτουργία του δήμου Κομοτηνής κατά 80% εδώ και τρία χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο μπορούμε να συνεργαστούμε. Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη διαφορετικότητά μας, τις διαφορετικές μας αφετηρίες και καταβολές πολιτικές και ιδεολογικές, όμως θα ήμασταν κατώτεροι των προσδοκιών των πολιτών της Κομοτηνής αν στο βωμό των προσωπικών μας ή πολιτικών μας αντιπαραθέσεων δεν κάναμε μια προσπάθεια ώστε να φτιάξουμε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα το οποίο θα διεκδικήσει με σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας τις εκλογές του 2010.

Η συμφωνία μας και η συνεννόησή μας αυτή θα πρέπει να γίνει πάνω σε μια πολιτική βάση, σε μια πολιτική και αυτοδιοικητική πλατφόρμα που θα συμπεριλαμβάνει ένα κοινό momentum για τα ζητήματα που αφορούν στο δήμο Κομοτηνής και το μέλλον του. Δεν υποστέλλουμε την κομματική μας προέλευση και δεν την αμφισβητούμε αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί η κομματική προέλευση κανενός να αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για μια συνεργασία τοπικής αυτοδιοίκησης από τη στιγμή που υπάρχει κοινή αντίληψη σε πολλά που αφορούν στο δήμο Κομοτηνής. Για αυτό και η πρότασή μου τέθηκε ευθέως, ώστε να υπάρχει η διερεύνηση για να δούμε αν και κατά πόσο υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε να υπάρξει ένα κοινό σχήμα στο χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής αριστεράς που θα περιλαμβάνει και τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής αριστεράς, όπως ήταν παράδοση στο δήμο Κομοτηνής να συμβαίνει από την εποχή του αείμνηστου Χαράλαμπου Κατσιμίγα και του αειμνήστου Γιώργου Παπαδριέλλη. Να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το δήμο Κομοτηνής προκειμένου να αντικαταστήσουμε μια αδύναμη και αναποτελεσματική διοίκηση με μια νέα διοίκηση που θα έχει πείρα, ορμή και τόλμη αλλά και όραμα για να αλλάξουν τα πράγματα στο δήμο Κομοτηνής. Την πρότασή μου αυτή την απευθύνω και προς την κοινωνία και προς τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων και προς τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους αλλά και προς την Αθήνα στέλνω ένα μήνυμα, ώστε σε μια περίοδο που υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από τα χρίσματα και τους υποψηφίους δημάρχους ότι δεν έχουμε ανάγκη στο δήμο Κομοτηνής από αλεξιπτωτιστές και σωτήρες, ανθρώπους που δεν έχουν υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση. Μπορούμε και εδώ και τρία χρόνια δίνουμε αγώνα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να παίρνουμε, αλλά μόνο δίνουμε από τον εαυτό μας προκειμένου να υπερασπιστούμε όπως εμείς νομίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και την Κομοτηνή.

Στέλνουμε λοιπόν ένα μήνυμα στην Αθήνα ότι τα χρίσματα δεν δίνονται από κλειστά κομματικά γραφεία και σε ανθρώπους που κουβαλάνε πολιτικά officia και πολιτικά ένσημα αλλά σε ανθρώπους που έχουν ένσημα στην αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το μήνυμα πρέπει να συμπορευθούμε όλοι μαζί προκειμένου να πετύχουμε».

Σταμάτης Μαρούδας:

«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνεργασία»

«Νομίζω ότι είναι καλό τουλάχιστον για την τοπική κοινωνία. Είτε η πρόταση του κ. Δαμιανού, είτε η πρόταση του κ. Βαβατσικλή, είτε η πρόταση οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, είναι αποτέλεσμα διεργασιών μέσα στην τοπική κοινωνία. Θεωρώ ότι πλέον ήρθε ο καιρός να συμπορευτούμε σε μια πραγματικά πολιτική βάση, εφ’ όσον δημιουργηθεί η πολιτική ατζέντα βάσει της οποίας θα μπορέσουμε να πορευθούμε και εφ’ όσον δεν είναι σε μια βάση apolitick ή life style. Θεωρώ ότι πραγματικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε μια συνεργασία σε ευρύτερο επίπεδο. Νομίζω ότι αυτή η συνεργασία είναι που θα πετύχει τις μεγάλες νίκες και ανατροπές και την μεγάλη αποτελεσματικότητα προς όφελος των δημοτών μας».

Τάσος Βαβατσικλής:

«Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν»

Καλή και εφαρμόσιμη η πρόταση κατά τον Τάσο Βαβατσική σε γενικές γραμμές. Αυτή ήταν η απάντησή του σε ερώτηση δημοσιογράφων ενώ στην ερώτηση που αφορούσε στις αλληλοκατηγορίες και από τη μία και από την άλλη πλευρά ο κ. Βαβατσικλής τόνισε ότι «αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.