Δημητρης Χριστοδουλακης «Προσπαθω συνεχως, χωρις να επαναπαυομαι»

Ο λόγος σε ένα επίσης «δικό μας» παιδί, τον Δημήτρη Χριστοδουλάκη, ο οποίος έγινε ακόμα πιο γνωστός στο ευρύ κοινό πρόσφατα με τη συμμετοχή του στον τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό Rising Star. Ο 25χρονος Δημήτρης είναι γέννημα θρέμμα Κομοτηναίος, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ και «ερωτευμένος» με το τραγούδι, με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά τα 7 τελευταία χρόνια.

Τον έχετε σίγουρα συναντήσει στη σκηνή του «Ηχοδρομίου», του “Politeia Studio” στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τώρα εμφανίζεται στο City live στην Ξάνθη, κάνοντας παράλληλα live εμφανίσεις κάθε Τρίτη στη Φάμπρικα – Φάρμα κρεάτων και στο Hobo’s Joint.

Πώς αξιολογείτε καλλιτεχνικά τη χρονιά που έφυγε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στον χώρο σας ευρύτερα;
Δ.Χ.:
Το 2016 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία δημιουργική και αποδοτική χρονιά. Σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ πως πέτυχα τους περισσότερους από τους στόχους που είχα θέσει και απέδωσα στο μέγιστο. Ωστόσο πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και γι’ αυτό προσπαθώ συνεχώς, χωρίς να επαναπαύομαι. Αν έπρεπε να εντοπίσω τις καλύτερες επαγγελματικές στιγμές μου, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τότε σίγουρα δε θα δυσκολευόμουν. Πρώτα πρώτα, κυκλοφόρησα δύο τραγούδια. Το πρώτο έχει τίτλο «Θα σου λείψω» και είναι μπαλάντα, με στίχους του φίλου και κολλητού μου Πάνου Αργυριάδη, μουσική του Γιώργου Καραδημήτρη και ενορχήστρωση του Γιάννη Κυρπατσά. Μάλιστα, το τραγούδι συνοδεύεται από video clip, στο οποίο τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Θοδωρής Νικολάου. Το τραγούδι αγαπήθηκε από τον κόσμο και έχει ήδη συγκεντρώσει 30.000 και πλέον προβολές στο youtube. Το δεύτερό μου κομμάτι ονομάζεται «Μην της πείτε» και είναι ρούμπα. Στο κομμάτι αυτό η μουσική είναι δική μου και οι στίχοι του Πάνου Αργυριάδη, ενώ η ενορχήστρωση και πάλι έγινε από τον Γιάννη Κυρπατσά και η σκηνοθεσία από τον Θοδωρή Νικολάου. Όμως, το πιο ευτυχές για εμένα ήταν η συνεργασία μου με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και την εταιρία του Prime Productions. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεσαι δέκτης θετικών σχολίων και κριτικών από καλλιτέχνες και ανθρώπους που δε σε γνωρίζουν, αλλά βρίσκουν αυτό το κάτι σε εσένα και σε εμπιστεύονται. Είναι το κίνητρο για να προσπαθείς ακατάπαυστα και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, λοιπόν, το «Μην της πείτε», είναι η ευκαιρία μου, για να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και την τιμή που μου έκανε. Η επόμενη κορυφαία στιγμή της χρονιάς είναι το Rising Star. Μετά από αρκετές auditions και αγωνία, οι κριτές μου έδωσαν το εισιτήριο, για να εμφανιστώ στα live του show στον ANT1. Το τραγούδι που επέλεξα ήταν το «Θέλω να με νιώσεις» του Νίκου Βέρτη. Σκοπός ήταν να συγκεντρώσω το 70%, ώστε να σηκώσω το τοίχο που με χώριζε από τα επόμενα live και τα κατάφερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, δε μπορείς να αφήσεις ικανοποιημένους όλους όσους σε ακούνε. Ελπίζω, να καταφέρω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στη συνέχεια του παιχνιδιού. Γενικά, όπως όλες οι δουλειές στις μέρες μας, έτσι και η δική μας περνάει κρίση. Θεωρώ, πως αν υπάρχει θέληση και πίστη κάποια στιγμή οι κόποι και οι προσπάθειες ανταμείβονται.

Το 2016 είχαμε δυστυχώς τον θάνατο πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού στερεώματος. Ποια απώλεια σας άγγιξε περισσότερο;
Δ.Χ.:
Ο παλιός χρόνος κλείνει με σημαντικές απώλειες για το καλλιτεχνικό στερέωμα. Είναι κρίμα, να βλέπεις νέους ανθρώπους που βρίσκονται στο αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς τους να χάνονται. Ένας καλλιτέχνης που πιστεύω πως έφυγε νωρίς ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Ο καλλιτέχνης αυτός, όσο απότομα εμφανίστηκε και αγαπήθηκε, τόσο ξαφνικά χάθηκε και από τη ζωή. Ήταν ένας νέος που γεμάτος όνειρα, προερχόμενος από τη μεσαία κοινωνική τάξη κατάφερε από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής του, να εντυπωσιάσει τον κόσμο, να κερδίσει την αποδοχή του και να αποκτήσει θαυμαστές. Ήταν ίσως μία ελπίδα, ότι κανείς δε χάνεται όταν έχει ταλέντο και αξίζει. Τα τραγούδια του ακούγονταν και ακούγονται ακόμη και τώρα, ενώ η πληθώρα των κομματιών που έχει αφήσει θα συνεχίσουν να φωτίζουν το ταλέντο του. Πιστεύω πως είχε πολλά ακόμη να δώσει, όμως ποτέ δε ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, γι’ αυτό ας φροντίζουμε όλοι, να την χαιρόμαστε και να είμαστε αισιόδοξοι. Άλλωστε, πολλοί ακόμη νέοι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, γι αυτό θα ήταν καλό να οδηγούμε με σύνεση και σεβασμό στη ζωή μας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2017 και τι θα ευχόσασταν στους ακροατές σας;
Δ.Χ.:
Το 2016 κλείνει με τους καλύτερους οιωνούς. Η νέα χρονιά πιστεύω πως θα είναι η χρονιά μου και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, για να πετύχω τους στόχους μου. Αρχικά, θα ήθελα να είμαι υγιής και ευτυχισμένος με όσα έχω, να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν, με στηρίζουν και πιστεύουν σε ‘μένα, ώστε μέσα από τις συμβουλές τους, να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. Παράλληλα, θα προσπαθήσω μέσα από τα μαθήματα φωνητικής να γίνω καλύτερος και να βελτιώσω τις φωνητικές μου ικανότητες. Επιπλέον, εύχομαι να πετύχω μια καλή θέση στο Rising Star, ώστε να μπορέσω να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό και να αφήσω ικανοποιημένους όσους πιστεύουν σε εμένα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι και θέλω να απολαύσω τη διαδρομή αυτή και την ευκαιρία που έχω, ώστε να ακουστεί το όνομά μου και να γίνει γνωστή η μέχρι τώρα δουλειά μου. Έπειτα, θα ήθελα να κυκλοφορήσω ένα ακόμη μουσικό κομμάτι, που να καταφέρει να αγγίξει τον κόσμο, να τον διασκεδάσει και να τον συντροφεύσει. Τέλος, ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να δουλεύω σε κάποιο μαγαζί, ώστε να νιώθω γεμάτος και ακόμη πιο δημιουργικός, γιατί όσο έχεις τη στήριξη του κόσμου, τόσο περισσότερο προσπαθείς και τόσο πιο πολλά πράγματα δίνεις.

Θα ήθελα με τη σειρά μου, να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει πίστη και ελπίδα. Εύχομαι η χρονιά που πέρασε να τους γέμισε με όμορφες εμπειρίες και να μάθανε μέσα από τα λάθη τους και τις άτυχες στιγμές τους. Όσο για τη χρονιά που έρχεται ελπίζω να είναι δημιουργική, γεμάτη υγεία, αμοιβαία αγάπη και αρμονία στις ψυχές των ανθρώπων. Τέλος, προτείνω σε όλους να γεμίζουν τις μέρες τους με ωραία και ποιοτική μουσική και να βλέπουν πιο αισιόδοξα κάθε μέρα τους.

 Καλή Χρονιά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.