Δημητρης Χαριτου, υπ. Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ «Δεν κρυφτηκα ολα αυτα τα χρονια, ημουν στο μετρο του δυνατου παρον, και στα μικρα και στα μεγαλα ζητηματα»

«Έχω την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την συνέπεια να αναλάβω την ευθύνη της εκπροσώπησης της περιοχής μου»

Στον απόηχο της πρόσφατης συνέντευξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αλλά και γενικότερα τα όσα έχει καταθέσει στον δημόσιο λόγο τις τελευταίες ημέρες μίλησε καλεσμένος του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.
 
Έχοντας ταχθεί σε προηγούμενη συνέντευξή του στον «ΠτΘ» πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου υπέρ του ειλικρινούς διαλόγου του κυβερνώντος κόμματος με τους πολίτες ο κ. Χαρίτου επεσήμανε εκ νέου το χρέος μίας πολιτικής και δημοκρατικής όπως την χαρακτήρισε προοδευτικής αριστερής δύναμης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να απευθύνεται στον λαό, ομολογώντας και τα λάθη ή τυχόν παραλείψεις της έως τώρα κυβερνητικής του πορείας, γεγονός που όπως εξήγησε διατρέχει και τον ίδιο.
 
«Μιλάμε ανοιχτά με ειλικρίνεια γι' αυτά που κάναμε ή που δεν κάναμε, γιατί δεν τα καταφέραμε, τι λάθη έγιναν, τι παραλείψεις και βέβαια να μιλάμε με πολύ σαφήνεια για το τι σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα, το σχέδιό μας, πάντα σε αντιδιαστολή με τα υπόλοιπα, γιατί η κοινωνία θα έχει πράγματι να κρίνει ανάμεσα σε πολιτικά σχέδια για το πώς θα προχωρήσουμε» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά δηλώνοντας σίγουρος και για το ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε να κρύψουμε τίποτα».
 
« Η κοινωνία και οι πολίτες είναι η δύναμή μας, σε αυτούς πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις, με αυτούς πρέπει να συνομιλήσουμε, σε αυτούς θα μιλήσουμε και γι' αυτά που κάναμε και γι' αυτά που δεν κάναμε» σημείωσε χαρακτηριστικά δηλώνοντας επίσης βέβαιος για την ωριμότητα και την κρίση του εκλογικού σώματος.
 
Για τον κ. Χαρίτου η ολοκλήρωση της πολύ σύντομης αυτής προεκλογικής περιόδου όπως εξήγησε αποτέλεσε το επιστέγασμα  μίας πιο συστηματικής και γρήγορης προσπάθειας που έγινε για επικοινωνία με τους πολίτες. «Υπάρχει αυτή η κριτική και κατά ένα μέρος η δυσαρέσκεια σε κυβερνητικές επιλογές. Τις κατανοώ, τις εισέπραξα με σεβασμό, προσπάθησα να εξηγήσω το τι έγινε ή δεν έγινε, όμως σε σχέση με τη δική μου παρουσία και το δικό μου πρόσωπο, διέκρινα μια μεγάλη αναγνωρισιμότητα μέσα στην κοινωνία. Διέκρινα από πάρα πολλούς ανθρώπους που το δείχναν ότι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει μια μεγάλη πολιτική παρουσία, όχι μόνο τώρα αλλά όλο το προηγούμενο  διάστημα» τόνισε για να εξηγήσει πως δεν έπαψε ποτέ, καθ’ όλη την διάρκεια των τελευταίων τριάντα ετών τόσο από την πολιτική του παρουσία όσο και την γενικότερη επαγγελματική του παρουσία και δραστηριότητα να βρίσκεται κοντά στον απλό επαγγελματία, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη και τις αγωνίες τους. 

«Την επόμενη θα υπερασπιστώ και συνολικά την κοινωνία» 

Κυρίως όμως όπως  επεσήμανε «μπορώ να αντιληφθώ ότι την επόμενη μέρα  και να υπερασπιστώ και συνολικά την κοινωνία, αλλά και ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας». «Δεν κρύφτηκα όλα αυτά τα χρόνια, ήμουν στο μέτρο του δυνατού παρόν, και στα μικρά και στα μεγάλα ζητήματα, δεν εξαγόρασα τίποτα από την πολιτική διαδρομή μου και σήκωσα και ένα δυσανάλογο βάρος από αυτό που μου αναλογούσε, αν σκεφτεί κανείς ότι τις ευθύνες στους πολιτικούς και τους θεσμικούς ρόλους αναθέτει η ίδια η κοινωνία» συνέχισε δηλώνοντας αισιόδοξος και για το αποτέλεσμα της κάλπης της Ροδόπης την προσεχή Κυριακή, αλλά και έτοιμος να «εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες για να φτάσω σε κάθε συμπολίτη για να ενισχύσω το δικό μας σχέδιο για την επόμενη ημέρα».
 
«Έχω την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την συνέπεια να αναλάβω την ευθύνη της εκπροσώπησης της περιοχής μου» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά θέτοντας ως στόχο της συνέχειας της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ την υπεράσπιση των πολιτών εκείνων που σήμερα έχουν ανάγκη την παρουσία ενός αριστερού, προοδευτικού και δημοκρατικού πόλου. Απέναντι σε μία παράταξη όπως αυτή της ΝΔ, η οποία όπως σημείωσε ο ίδιος «δεν θέλει μόνο να συνεχίσει την πολιτική από εκεί που σταμάτησε πριν πέντε χρόνια, αλλά εμφανίζει ήδη τα σημάδια της αλαζονείας, την εκδικητικότητα αλλά και τον ρεβανσισμό απέναντι ακόμα και σε όσους έχουν διαφορετική της δικής τους άποψης».
 
Εμμένοντας και στα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι είναι έτοιμος μόνο για το ενδεχόμενο της εκ νέου διακυβέρνησης της χώρας, ο κ. Χαρίτου εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης απευθύνοντας κάλεσμα προς τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες «να συμπορευτούμε μαζί για να υπάρχει μία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από τον προοδευτικό χώρο, που θα εκπροσωπεί όλους και να παράγει αποτελέσματα για τον τόπο και την περιοχή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.