Δημητρη Χαριτου: Εκτος deminimis η Ροδοπη

Για «εμπαιγμό» κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Για εμπαιγμό κατηγορεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σε δήλωσή του σε σχέση με την εξαίρεση του νομού Ροδόπης από τις ενισχύσεις deminimis που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Χαρίτου καταγγέλλει την εξαίρεση του συνόλου των καλλιεργειών της Ροδόπης που υπέστησαν ζημιές, αλλά και των κτηνοτρόφων από την καταβολή  των deminimis, επισημαίνοντας επίσης τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Ροδόπης έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση αφού εξαίρεσε όλες τις καλλιέργειες της Ροδόπης που υπέστησαν ζημιές, καθώς και τους κτηνοτρόφους που βρίσκονται σε δεινή θέση, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την καταβολή 2,4 εκατ. ευρώ για τους καπνοπαραγωγούς  μέσω των deminimis, χωρίς όμως να συμπεριλάβει τους παραγωγούς της Ροδόπης.

Εξαιρέσεις που γεννούν σοβαρά ερωτήματα, αφού το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωρίζει ότι τα εισοδήματα των πληγέντων παραγωγών έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, λόγω των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειές τους.

 Τη ίδια στιγμή ο υπουργός  τους εμπαίζει για το αν θα αποζημιωθούν μέσω προγραμμάτων των ΚΟΕ (Κρατικών οικονομικών ενισχύσεων), ή όταν καθυστερούν αδικαιολόγητα οι αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ.

Ο κατά τα αλλά λαλίστατος κύριος Βορίδης θα υποχρεωθεί πολύ σύντομα στις 10/1/2020 να απαντήσει στη Βουλή, στην Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Αγροτικά.

Υ.Γ.: Τα 100€/στρέμμα στα καπνά από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω deminimis πέρυσι ήταν ψίχουλα!
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.