Δηλωσεις Νομαρχη για το ταξιδι του στην Αθηνα

Ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης βρέθηκε το περασμένο τριήμερο στην Αθήνα με σκοπό μια συνάντηση με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναρδάκη «στοχεύοντας να γίνει ανανέωση για τα 34 παιδιά που δουλεύουν στη νομαρχία με προγράμματα STAGE», όπως είπε. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση από πλευράς στελέχωσης στη νομαρχία είναι τραγική και με λύσεις, όπως τα STAGE, επιχειρούν να υπάρχει μια σχετική λειτουργικότητα. Επίσης, μίλησε για το πρόβλημα των εργαζομένων της Κλωστοϋφαντουργίας και την δεκαήμερη αναμονή τους έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, χωρίς όμως να καταφέρουν να συναντήσουν τον υπουργό.

Ο κ. νομάρχης είπε πως ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε ότι το αίτημα της νομαρχίας θα ικανοποιηθεί και θα δοθεί παράταση και μάλιστα η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση γιατί οι προγραμματικές συμβάσεις λήγουν τον Ιούνιο.

Είπε ότι έθεσε το θέμα των καθυστερήσεων της καταβολής του 12% στις επιχειρήσεις, μια κι έχουν να παίρνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2007 και ζήτησε άμεση οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. «Μού μετέφερε, με πλήρη ειλικρίνεια, ότι το αίτημα έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας το οποίο οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες. Με τους ρυθμούς που κινείται όμως το υπουργείο δεν μπορεί να υπάρξει χρονική πρόβλεψη. Θα συνομιλήσουμε με τους νομάρχες της Θράκης και τα επιμελητήρια για να ενώσουμε τις φωνές μας και να πιέσουμε για να γίνουν οι απαραίτητες για τη λειτουργία των εταιριών εκταμιεύσεις».

Μίλησε για το κύμα της ανεργίας και τις επιχειρήσεις που κλείνουν ενώ αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους του πρώην Ομίλου Λαναρά οι οποίοι επί 10ημερο κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Από τον Άννα στον Καϊάφα

Ο κ. Γιαννακίδης περιέγραψε την κατάσταση που αντίκρισε. «Άνθρωποι, επί ένα δεκαήμερο, χωρίς να έχουν τον απαραίτητο ρουχισμό, ήταν εγκαταστημένοι έξω από το υπουργείο κι αναζητήσουν εναγωνίως την συνδρομή όλων. Δυστυχώς, επί 10 μέρες δεν κατάφεραν να έχουν μια συνάντηση με τον υπουργό και την τελευταία μέρα, παρουσία βουλευτών όλων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η Κλωστοϋφαντουργία, προσπαθήσαμε να δούμε τον κ. Παπαθανασίου, μας είπαν ότι θα συναντηθούν με τον κ. διευθυντή, ο οποίος είπε ότι θα διαβιβάσει το αίτημα στον κ. Παπαθανασίου, αλλά δεν τελεσφόρησε τίποτε.

Από το υπουργείο μας είπαν ότι την Μεγάλη Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση για να δούμε κατά πόσο θα υλοποιηθεί η δέσμευση της πολιτείας στους εργαζόμενους του πρώην Ομίλου Λαναρά και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα».

Θέμα Εφετείου Καβάλας

Ο Τύπος της Καβάλας και συγκεκριμένα η εφημερίδα «Νέα Εγνατία» σε προχθεσινό της δημοσίευμα μιλάει για δικαίωση του αιτήματος της Καβάλας για Εφετείο, από τον Γιάννη Ραγκούση, γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Γ. Ραγκούσης «φωτογράφισε» ως δίκαιο το αίτημα της Καβάλας για την ίδρυση Εφετείου. Μπορεί να μην το είπε ξεκάθαρα, αλλά έδειξε ενημερωμένος για το αίτημά μας και φάνηκε να θεωρεί λογικά τα επιχειρήματά μας» αναφέρεται. Αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης ήταν η ευφορία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας και οι αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας που επιμένει στην ίδρυση Εφετείου. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης «τόνισε ότι ανεξάρτητα από το τι λένε οι εκπρόσωποι των κομμάτων που λόγω Ευρωεκλογών εξορμούν στην περιφέρεια διατηρεί την θέση ότι δεν είναι στις προθέσεις της πολιτείας να ιδρυθεί αυτοτελές Εφετείο για τους δυο νομούς Καβάλας και Δράμας παρά μόνο αν εν ενταχθεί και ο νομός Σερρών».

Επί του θέματος ρωτήθηκε ο νομάρχης Ροδόπης και είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι γιατί απουσίαζε στην Αθήνα για τρεις μέρες. «Δεν γνωρίζω τι είπε ο κ. Ραγκούσης, αλλά η τοπική μας κοινωνία εδώ και χρόνια έχει δηλώσει ότι το Εφετείο είναι στην έδρα της διοικητικής περιφέρειας κι όλα τα υπόλοιπα μας βρίσκουν αντίθετους».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.