Δικτυο ανθρωπιας γυρω απο το Κοινωνικο Ιατρειο Κομοτηνης

Έχουν περάσει 15 μήνες από την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου στην Κομοτηνή και όσο πολύτιμος έχει αποδειχθεί ο ρόλος του για τη στήριξη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, άλλο τόσο αξιοθαύμαστο αποδείχθηκε το αγκάλιασμα από την τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τους συλλόγους, τους μεμονωμένους κατοίκους. Στην πρωτοβουλία πρωτοστάτησε το παράρτημα Ροδόπης της Αντικαρκινικής Εταιρίας, η διοίκηση της οποίας γρήγορα βρήκε συμμάχους της τόσο ιδιώτες γιατρούς, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όσο και το προσωπικό και τη διοίκηση του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας από το Κοινωνικό Ιατρείο σε πολλές περιπτώσεις γίνεται με τη στενή συνεργασία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, αφού η δομή δε διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε είδους ειδικότητα και υπηρεσία, που υπάρχει ανάγκη να προσφερθεί. Έτσι η συνδρομή του Νοσοκομείου είναι καθοριστικής σημασίας, ενισχύοντας το έργο της κοινωνικής δομής. «Ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία δεν έχει αυστηροποιηθεί τόσο πολύ το καθεστώς στο σύστημα υγείας και υπάρχει ένα πνεύμα ανθρωπιάς», παρατήρησε η κ. Σοφία Παπαναστασίου.

Αξιόλογο αποθεματικό φαρμάκων, λόγω μεγάλης ανταπόκρισης φορέων, συλλόγων και πολιτών

Παράλληλα με το ρόλο του στην εξέταση και την παρακολούθηση ασθενών, που είναι ανασφάλιστοι, το Κοινωνικό Ιατρείο έχει αναλάβει και ένα επίσης σημαντικό έργο, αυτό της συγκέντρωσης και διάθεσης φαρμάκων προς τους ίδιους ανθρώπους. Οι μεγαλύτερες ανάγκες καταγράφονται σε κατηγορίες φαρμάκων, τα οποία καλύπτουν ανάγκες ατόμων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι οι καρδιαγγειακές. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης αποτελεί έναν από τους βασικούς και σταθερούς αρωγούς του κέντρου, ενώ πολλοί σύλλογοι και φορείς της πόλης αναλαμβάνουν μέσω εκδηλώσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης να συγκεντρώσουν και να προμηθεύσουν το ιατρείο με σημαντικό αριθμό φαρμάκων. Δε λείπουν και οι πολίτες που μεμονωμένα προσφέρουν τον οβολό τους προς αυτόν το σκοπό, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Ιατρείο σε ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων να έχει στη διάθεσή του ένα αξιόλογο αποθεματικό.

«Το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο δεν είναι ενός ανθρώπου δουλειά, αλλά μας βοηθάνε όλοι και έτσι μπορούμε να προσφέρουμε»

Στους παραπάνω συνεργαζόμενους φορείς και αρωγούς του Κοινωνικού Ιατρείου προστίθενται και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής. «Το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο δεν είναι ενός ανθρώπου δουλειά, αλλά μας βοηθάνε όλοι και έτσι μπορούμε να προσφέρουμε», τόνισε με έμφαση η κ. Παπαναστασίου. Οι ανάγκες που καταγράφονται στην περιοχή μας μπορεί να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, ευτυχώς όχι με μεγάλους ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, ωστόσο η ύπαρξη της συγκεκριμένης δομής και η ανάπτυξη γύρω της ενός δικτύου αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, είναι προφανές ότι καταφέρνουν να απαλύνουν τον πόνο και να ανακουφίσουν συνανθρώπους μας, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επέλαση της οικονομικής κρίσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.