Δικο του χωρο απεκτησε το Κεντρο Κοινοτητας Ιασμου

Για να προσφέρει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στους ωφελούμενους

Βραβεύτηκαν από το Δήμο οι εργαζόμενοι του Κέντρου και του Βοήθεια στο Σπίτι

Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ιάσμου, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους δικαιούχους σε ένα ασφαλή και κατάλληλο χώρο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου.

Το Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο, παρακείμενο στο Δημαρχείο Ιάσμου, και οι εργαζόμενοι σε αυτό θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο τους, ο οποίος έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της πανδημίας.

Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια βραβεύτηκαν οι εργαζόμενοι τόσο στο Κέντρο Κοινότητας, όσο και στη δομή του Βοήθεια στο Σπίτι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση του συλλόγου Δύναμη Ψυχής, με το Δημαρχείο Ιάσμου να φωτίζεται ροζ.

Απαραίτητη η καλύτερη λειτουργία των κοινωνικών δομών

Εγκαινιάζοντας το χώρο ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν σημείωσε πως πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ζήτησε να συναντηθεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, και συναντήθηκε και με τις κοινωνικές υπηρεσίες, στο κτίριο του ΚΑΠΗ Ιάσμου, όπου σε ένα χώρο 30 τ.μ. ήταν στοιβαγμένα 20 άτομα σε μη κατάλληλες συνθήκες.

Το Κέντρο Κοινότητας, επεσήμανε, λειτουργούσε από το 2017, χωρίς δικό του χώρο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Μουμίν, δεν αποτελούσε προτεραιότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής η ίδρυση και λειτουργία του. Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου όμως όπως παρέθεσε ο δήμαρχος Ιάσμου όταν έλεγξαν το κτίριο όπου τελικά στεγάστηκε το Κέντρο Κοινότητας, εντόπισαν πολιτιστικό σύλλογο ο οποίος ήταν παράνομα εγκατεστημένος σε αυτό. Αυτός απομακρύνθηκε, και σε μικρό χρονικό διάστημα το κτίριο συντηρήθηκε, έγινε η προμήθεια των απαραίτητων μέσων και μεταφέρθηκαν οι εργαζόμενοι σε αυτό, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες και για τους ίδιους και για τους ωφελούμενους τους. Ο αριθμός αυτών ανέρχεται σήμερα στους 1389, ενώ έχουν διεκπεραιωθεί 4.963 αιτήματα από τη λειτουργία του.

Μάλιστα ο κ. Μουμίν δεν έκρυψε πως όταν μετέφερε την πρόθεσή του να εγκαινιάσουν το κτίριο, οι εργαζόμενοι δεν το επιθυμούσαν, μιας και κανονικά λειτουργούσε εδώ και τρία χρόνια, όμως ο ίδιος θέλησε να προχωρήσει. «Πρέπει να είστε υπερήφανες που χωρίς την απαραίτητη πολιτική συνδρομή και βούληση, κρατήσατε μια ολόκληρη δομή όρθια με εντυπωσιακά αποτελέσματα, και ως δήμαρχος Ιάσμου σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη που καθυστερήσαμε και τα εγκαίνια, και την αναγνώρισή σας» τόνισε απευθυνόμενος προς τις γυναίκες που στελεχώνουν την δομή.

Όσο για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, σημείωσε πως όταν ανέλαβε υπήρχαν τρεις μικρές υποδομές, με 14 σπουδαίους ανθρώπους, για αυτό και δημιούργησαν μια συντεταγμένη δομή, πιο αποτελεσματική και επιθετική, εξελίσσοντας και τις υπηρεσίες τους.

Για αυτό και εξέθεσε παραδείγματα της προσπάθειας που έχουν κάνει τα μέλη της δομής, και πως έχουν ωφελήσει την καθημερινότητα των συμπολιτών τους, ενώ ζήτησε και από αυτούς συγγνώμη, γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ να τους τιμήσουν.

Κάλεσμα ετοιμότητας για τον κορωνοϊό

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο κ. Οντέρ Μουμίν απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες του Δήμου, κάνοντας αναφορά στον κορωνοϊό, τα επιδημιολογικά δεδομένα του οποίου είναι ανησυχητικά τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Όπως υπογράμμισε, οι δημότες και η δημοτική αρχή έδωσαν σπουδαία, συντονισμένη και αποτελεσματική μάχη στην πρώτη και δεύτερη περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού, και πλέον αναδεικνύεται η σημασία της δωρεάς αντιδραστηρίων αξίας 20 χιλιάδων ευρώ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως «εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πόσο ορθή ήταν η απόφασή μας περί αναστολής παραχώρησης δημοτικών χώρων στους πολιτιστικούς συλλόγους, παρά την αντίδραση ελαχίστων κακοπροαίρετων που αναζητούσαν πολιτική σκοπιμότητα στην απόφασή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με ένα δύσκολο χειμώνα να έρχεται, και μια ακόμα μάχη να τους περιμένει, ο κ. Μουμίν υπογράμμισε κλείνοντας πως είναι βαθιά πεπεισμένος ότι θα πετύχουν όλοι μαζί για ακόμα μια φορά, τηρώντας ευλαβικά και απαρέγκλιτα τα μέτρα που επιβάλλει η πολιτεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.