Δικαστικος μαραθωνιος η υποθεση του σχολειου Παλαγιας

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο παραπέμπει το Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης με χθεσινή του απόφαση το θέμα της στέγασης των μαθητών της Παλαγίας, ενώ θεωρεί ότι είναι το αρμόδιο δικαστήριο να αποφασίσει για το θέμα αυτό.

Μετά από ένα μήνα βγήκε η απόφαση, η οποία παραπέμπει αλλού τους γονείς και τους ταλαιπωρημένους μαθητές του σχολείου. Η μη θετική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής έχει αγανακτήσει τόσο τους ίδιους τους μαθητές, όσο και τους γονείς τους. Αγανακτισμένη δηλώνει και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Παλαγίας κ. Πόπη Σουγλή, η οποία τονίζει ότι «δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει τέλος σε αυτή την άσχημη κατάσταση».

Σε επιστολή που έστειλαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Παλαγίας στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττα Γιαννάκου, αναφέρεται:

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τα παιδιά μας, τους μαθητές της Παλαγίας ήταν ακόμα ένα οδυνηρό ξεκίνημα χωρίς το Δημοτικό τους Σχολείο, μια ακόμα σχολική χρονιά που αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας του Σχολείου τους βρέθηκαν στο δρόμο διεκδικώντας το εντελώς αυτονόητο: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζει το Υπουργείο Παιδείας το Δημοτικό Σχολείο της Παλαγίας εδώ και δύο (2) χρόνια βρίσκεται υπό αυθαίρετη κατάληψη από το Κ.Ε.Κ. «ΑΘΗΝΑ», αφού έχει λήξει η μίσθωση στις 30/11/2002.

Υπάρχουν ήδη, οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, της Νομαρχίας Έβρου και του Δήμου Αλεξ/πολης για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, στο Διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, αλλά δεν εφαρμόζονται με ευθύνη τίνος.

Με ευθύνη τίνος άραγε παραπέμφθηκε η λύση ενός απλού ζητήματος στα δικαστήρια για να εξελιχθεί σε έναν δικαστικό μαραθώνιο, ο οποίος θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εξυπηρετώντας από την μια τον ιδιώτη και από την άλλη ταλαιπωρώντας γονείς και μαθητές που είναι αναγκασμένοι καθημερινά να διανύουν χιλιόμετρα για να στεγαστούν σε τρία διαφορετικά σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης που αντιμετωπίζουν και αυτά προβλήματα υπεράριθμων τμημάτων.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν στη θέση του ιδιώτη είχαμε να αντιμετωπίσουμε κατάληψη σχολείου μας από μαθητές ποια θα ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και του εισαγγελέα παίρνοντας υπόψη την εν ισχύ ακόμα πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 99», ενώ τονίζεται:

«Είναι αδιανόητο για εμάς τους γονείς να εκδικάζεται μια υπόθεση Δημοτικού Σχολείου σαν να πρόκειται για ενοικίαση κάποιου «καταστήματος» και να υπερισχύει το ιδιωτικό συμφέρον από αυτό του Δημοσίου».

Πάντως, οι γονείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας δυναμικά το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας, ενώ ζητούν από τους αρμόδιους και το υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες για την εφαρμογή των αποφάσεών τους.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.