Δικαια αμοιβη για την εργασια τους ζητουν οι εργαζομενοι στον Ιδιωτικο τομεα

Συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής πραγματοποίησαν την Τετάρτη μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, μαζί με φοιτητές, συνταξιούχους και άλλους στο πλαίσιο της απεργίας στον ιδιωτικό τομέα.
 
Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, καθώς και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
 
Επίσης ανάμεσα στα αιτήματά τους ήταν η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, η παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 

Η απεργία όμως ήταν κατακερματισμένη, σημείωσε η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, Γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, μιας και θεωρεί ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενώ ξεκίνησε για απεργία στις 8 Νοεμβρίου, μετά το Εργατικό Κέντρο Αθήνας πήρε απόφαση για απεργία στις 14 Νοεμβρίου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, όμως οι ίδιοι συνδικαλιστές ψήφισαν υπέρ της απεργίας στις 28.
 
Για αυτό τόνισε πως χρειάζεται οργάνωση από τα κάτω, με τα σωματεία τους μπροστά, ώστε να διεκδικήσουν με βάση τις ταξικές ανάγκες, παρόλο που παραδέχτηκε ότι στην μη επιτυχία της απεργίας υπάρχει και ο φόβος των εργαζομένων μην χάσουν την δουλειά τους.
 
Παρόλα αυτά συνεχίζουν αισιόδοξα, γιατί τα αιτήματά τους είναι δίκαια.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.