Διημερο πασχαλινο μπαζαρ του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνης

Πολύ πρόσφατα, τη Δευτέρα και Τρίτη, 4 και 5 Απριλίου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κομοτηνής (του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Υφαντών), το πασχαλινό μπαζάρ χειροποίητων φιλοτεχνημένων κατασκευών ή κομψοτεχνημάτων, νωπών λαχανικών, νεαρών φυταρίων λαχανικών και καλλωπιστικών φυτών. Τα προς πώληση προϊόντα μας ήταν: 1) φιλοτεχνημένες πασχαλινές λαμπάδες από φυσικό κερί, 2) πασχαλινά καλαθάκια αυγών, 3) λικέρ με γεύση φυσικής φράουλας, 4) λικέρ με γεύση φυσικού μανταρινιού, 5) χειροποίητα κουλουράκια, 6) διακοσμητικά κεριά χώρου, 7) χειροποίητα αρωματικά σαπούνια, 8) χειροποίητες κορνίζες, 9) φάκελοι αποξηραμένου αρωματικού δενδρολίβανου, 10) βαζάκια και γλαστράκια κόκκινου και πράσινου πλατύφυλλου βασιλικού, 11) νεαρά φυτάρια ντομάτας και 12) φυτάρια, αντίστοιχα, αγγουριού έτοιμων για φύτευση στον οικιακό λαχανόκηπο, 13) ολόφρεσκα μεγάλα μαρούλια από το θερμοκήπιό μας, και 14) τρυφερά και ολόφρεσκα αντίδια, κομμένα από τον έναν εκ των δύο υπαίθριων λαχανόκηπών μας.
 
Μέσα στο διήμερο του μπαζάρ, διαφορετικές ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών φρόντισαν εναλλάξ για την πώληση των προϊόντων μας και τους ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο τους. Δεν θα μπορούσαμε επίσης να παραλείψουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς εκείνους τους πολίτες της Κομοτηνής, που αφενός αποτέλεσαν το αγοραστικό μας κοινό και μας στήριξαν οικονομικά, αφετέρου μας τίμησαν με τις αγορές των προϊόντων του κόπου μας, ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά μας και γενικότερα μας χαροποίησαν. Ας μην ξεχνάμε ότι για όλες τις αγορές κόπηκαν οι νόμιμες αποδείξεις και τηρήθηκαν τα λογιστικά βιβλία εσόδων-εξόδων. Και όλα αυτά στα πλαίσια της οικονομικά εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας του μαθητικού μας συνεταιρισμού, ο οποίος με υπερηφάνεια σας πληροφορούμε ότι πρωτοπορεί πανελληνίως στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης με την οργάνωση, τη δυναμικότητα και τις δράσεις του. Δεν σας κρύβουμε δε, ότι η Διευθύντριά μας, η κυρία Αθανασία Ιομέρη και η υπεύθυνη για τα λογιστικά και νομικά ζητήματα εκπαιδευτικός μας, κυρία Μαρία Ζαχαρακοπούλου, δέχονται συχνά, τηλεφωνήματα από διευθυντές ή εκπαιδευτικούς άλλων ειδικών σχολείων της χώρας, οι οποίοι ζητούν ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του μαθητικού συνεταιρισμού Κομοτηνής.
 
Κλείνοντας το ανά χείρας άρθρο, προσωπική μου άποψη, ως γενικότερος συντονιστής της εκπαιδευτικού τύπου συνεταιριστικής προσπάθειάς μας, είναι ότι η επιτυχία του μαθητικού μας συνεταιρισμού οφείλεται αφενός: α) στην αρμονική συνεργασία μεταξύ των μαθητών μας και της ολομέλειας των εκπαιδευτικών και β) στη συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους, αφετέρου: γ) στο ότι οι πολίτες των Υφαντών και της Κομοτηνής αγκαλιάζουν με το ενδιαφέρον τους καθημερινά τον «αγώνα» μας, πράγμα το οποίο αποτελεί για εμάς ισχυρή ανατροφοδότησή και μας παρωθεί σε όλο και περισσότερες εκπαιδευτικού τύπου δράσεις.
 
*Ο Ζήσης Γ. Τζηκαλιός είναι Γεωπόνος – Εκπαιδευτικός του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.