Διημερη εκπαιδευτικη επισκεψη Ιπταμενων στη Θρακη

Από 15 έως 17 Νοεμβρίου 2013, αντιπροσωπεία Ιπταμένων της 110 Πτέρυγας Μάχης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε Μονάδες της Θράκης, με σκοπό την ενημέρωση των στελεχών για την αποστολή και την οργάνωσή τους.

Συγκεκριμένα τριάντα περίπου ιπτάμενοι ξεκινώντας από τον Έβρο, ξεναγήθηκαν στο 534 τάγμα Πεζικού στους Κήπους του Έβρου, όπου συνομίλησαν με το προσωπικό και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στη 2η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης που βρίσκεται στον Ίσμαρο. Αποστολή της οποίας είναι η άρτια οργάνωση και η κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που της έχουν διατεθεί, προκειμένου αυτή να συμβάλλει στην άριστη υλοποίηση της αποστολής του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στο μέτρο των δυνατοτήτων της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της εκχωρούνται.

Η 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) με έδρα την Αεροπορική Βάση Λάρισας έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας, με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια.

Η Αεροπορική Βάση Λάρισας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αεροπορίας, αποτελεί το πρώτο οργανωμένο «Πολεμικό Αεροπορικό Συγκρότημα» που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Η ιστορία του αρχίζει με την προσγείωση, του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους με το όνομα «Δαίδαλος», την 29η Σεπτεμβρίου 1912.

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης

 

Σε ένα διάλειμμα μεταξύ των προγραμματισμένων επισκέψεών τους, οι Ιπτάμενοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιϊας Μακεδονίας-Θράκης, που παράγει τη μπύρα «Βεργίνα», όπου τους υποδέχτηκε ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αλλά και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.

Μετά το θερμό καλωσόρισμα που έλαβαν από τους παρευρισκόμενους, ακολούθησε ξενάγηση στις μονάδες παραγωγής του εργοστασίου και ενημέρωση από τον κ. Πολιτόπουλο σχετικά με την δραστηριότητα της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.