Διγλωσσο επιστημονικο περιοδικο σκοπευει να εκδωσει το ΤΙΕ

Για κοινοποίηση του έργου του με αποδέκτες πέρα από τα όρια της χώρας

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανέκαθεν άνοιγε τα φτερά του δια μέσου διεθνών εκδηλώσεων και συνεδρίων με αποδέκτες τόσο την τοπική κοινωνία όσο και επιστήμονες εκτός των ορίων της Ροδόπης και της χώρας μας.
 
Μιας και αυτός είναι ένας από τους βασικούς στόχους της ακαδημαϊκής πολιτικής όλων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας αποφάσισε στα τέλη της φετινής χρονιάς την έκδοση ενός δίγλωσσου επιστημονικού περιοδικού σε ελληνικά και αγγλικά με σκοπό να υπηρετήσει την διεπιστημονικότητα.
 
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Μανόλης Βαρβούνης, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 24/7» η έκδοση αυτή πρόκειται να αφήσει το επιστημονικό στίγμα του τμήματος, κυκλοφορώντας αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή ελεύθερης προσβασιμότητας και συμβεβλημένο με τις προδιαγραφές των διεθνών βάσεων δεδομένων, κοινοποιώντας το επιστημονικό ενδιαφέρον του Δημοκριτείου ευρύτερα.
 
Στόχος του Τμήματος είναι να διευρυνθεί εν καιρώ η κυκλοφορία του περιοδικού σε έντυπη μορφή, εκδίδοντας ένα ετήσιο τεύχος που θα συνεχίζει αυτόν τον επιστημονικό διάλογο. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.