Διεκπεραιωτικη η απαντηση του Χρ. Σταικουρα για την επιδοτηση του 12%

Ι. Αχμέτ: «Δείξτε τώρα το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για τη Θράκη!»

Αποφεύγοντας να αναφερθεί επί της ουσίας, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ για την επιδότηση του 12% μετά τις δικαστικές εξελίξεις που υπήρξαν στο ζήτημα.

Στην απάντηση του ο υπουργός παραπέμπει την αρμοδιότητα του θέματος στο υπουργείο Εργασία επισημαίνοντας επικουρικά πως «σε κάθε περίπτωση, κατά τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων, συμπεριλαμβανομένων των ενισχύσεων με τη μορφή επιδότησης μισθολογικού κόστους, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ενωσιακοί κανόνες κρατικών ενισχύσεων. Οι ενισχύσεις αυτής της μορφής δύναται να χορηγούνται μόνο εφόσον πληρούν είτε τις προϋποθέσεις σχετικής εγκριτικής απόφασης της ΕΕ, είτε τις προϋποθέσεις του Απαλλακτικού Κανονισμού 651/2014,όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, ή των Κανονισμών της ΕΕ για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού ο βουλευτής Ροδόπης σημειώνει αρχικά πως πρόκειται για απάντηση που θυμίζει αυτή του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκη το 2016 για το ίδιο θέμα. Επίσης διαπιστώνει πως πρόκειται για «απάντηση διεκπεραιωτική χωρίς ίχνος ευαισθησίας και πολιτικής βούλησης για το θέμα», τονίζοντας πως «τώρα είναι ο καιρός να δείξει η κυβέρνηση το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τη Θράκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.