Διεκδικουν ενιαιο ασφαλιστικο ταμειο

Στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος) αποφάσισε την έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό. Η ΟΤΟΕ διεκδικεί τη δημιουργία ενιαίου ταμείου ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και έχει ήδη καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση και στις τράπεζες. Για το λόγο του ότι δεν έχει δοθεί καμία υπεύθυνη και τεκμηριωμένη απάντηση για τη λύση του ασφαλιστικού στις τράπεζες η ΟΤΟΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποφάσισε να προχωρήσει στην κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.



Η β΄ γραμματέας του τοπικού παραρτήματος Ροδόπης της ΟΤΟΕ, Όλγα Τσετινέ μίλησε στον ΠτΘ για τα προβλήματα των τραπεζοϋπαλλήλων. «Αυτό που ενοχλεί όλους τους υπαλλήλους, όπως διαπιστώθηκε και από τις κατά τόπους νομαρχιακές συνελεύσεις, είναι ότι οι τραπεζίτες δε δεσμεύονται για την άμεση λύση του ασφαλιστικού, δηλαδή τη δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού ταμείου. Έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, γι’ αυτό και αναγκαστικό μέσο είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες πρέπει να χαρακτηρίζονται από μεγάλα ποσοστά συμμετοχής, ανεξάρτητα από την κομματική τοποθέτηση του καθενός». Ως το μέλλον του κάθε τραπεζοϋπαλλήλου χαρακτηρίζει η κα Τσετινέ τη δημιουργία του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα.

Οι ευρύτερες αλλαγές στο ασφαλιστικό και το γεγονός ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα το 2006 οι τραπεζοϋπάλληλοι θα περάσουν στο ΙΚΑ είναι ανησυχητικό για υπαλλήλους που θεωρούνται προνομιούχοι. «Το θέμα είναι να περάσουμε με τους δικούς μας όρους στην ασφάλεια του ΙΚΑ, να διατηρήσουμε το επικουρικό μας ταμείο και το εφάπαξ.

Η κάθε τράπεζα θα κρίνει πώς θα διεκδικήσει τη συνέχεια των επικουρικών ταμείων κι εφάπαξ καταβολών. Το θέμα είναι η δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού ταμείου» τονίζει η κα Τσετινέ.

Την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, ημέρα απεργίας για τους υπαλλήλους των τραπεζών, το τοπικό παράρτημα της ΟΤΟΕ θα επισκεφθεί όλες τις τράπεζες προκειμένου να συμπαρασταθεί στους απεργούς και να μεταφέρει το μήνυμα σε όσους δε συμμετέχουν ότι θα είναι κοντά τους αν αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις επόμενες κινητοποιήσεις. Από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί αν θα γίνουν κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις όλο το Φλεβάρη.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ επεσήμανε ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα παρακολουθήσει τις εξελίξεις και ανάλογα με την ανταπόκριση και τη στάση της κυβέρνησης και των τραπεζών θα είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις και λύση σε ενιαία πάντοτε βάση ή για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μετά το Φεβρουάριο.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.