Διχρονο προσφυγοπουλο απο τη Συρια βρεθηκε μονο του στον Εβρο

Οδηγήθηκε σε δομή φιλοξενίας και επιδιώκεται η επανένωση με μέλη της οικογένειάς του

Ένα αγοράκι 2 ετών, παιδί προσφύγων από τη Συρία, βρέθηκε ασυνόδευτο την προηγούμενη εβδομάδα να περιπλανάται μόνο του κοντά στα σύνορα του Έβρου. Προς το παρόν είναι άγνωστοι οι λόγοι, που το προσφυγόπουλο αποχωρίστηκε τους γονείς του, αλλά το ευτύχημα είναι ότι βρήκε θαλπωρή στους ανθρώπους της οργάνωσης «ΜΕΤΑδράση», που το συνόδευσαν σε κατάλληλη δομής φιλοξενίας.

Η «ΜΕΤΑδραση» είναι μια οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, επιχειρησιακός εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οργανισμών Στήριξης για την Επανένταξη ERSO και του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σύμφωνα με την οργάνωση, «δεν είναι η πρώτη φορά που μικρό παιδί εντοπίζεται μόνο του στην Ελλάδα, κοντά στα σύνορα, ενώ υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν εντοπίζονται…».

Στόχος πλέον για το 2χρονο αγοράκι είναι εντοπιστούν συγγενείς του, κάτι που επιδιώκεται πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών και, σύμφωνα με την οργάνωση, συχνά επιτυγχάνεται η επανένωση με μέλη των οικογενειών τους. Ας ευχηθούμε αυτό να συμβεί το ταχύτερο και στην περίπτωση του μικρού προσφυγόπουλου που εντοπίστηκε στον Έβρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.