Διχως εκπροσωπους της Νεολαιας το συνεδριο της ΝΔ

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά και το εκλογικό «φιάσκο» του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ - Κωνσταντίνος Τσαρδακλής, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ροδόπης «Να ξαναβρούμε την φιλοσοφία μας, δίχως όμως να μηδενίζουμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ»

Την απόφασή του να μην συμμετάσχουν αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στο προσεχές συνέδριο της ΝΔ, έκανε γνωστή χθες, σε μία αυστηρή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα όσα επακολούθησαν.
 
Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα πεπραγμένα του συνεδρίου της Νεολαίας του κόμματος, έκανε λόγω για «απαράδεκτη κατάσταση» υπογραμμίζοντας πως άμεσα «θα αποδοθούν οι ευθύνες, όπως ορίζει το καταστατικό». Ο ίδιος τόνισε πως «η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής».
 
«Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”» επεσήμανε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό».
 
«Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους» υπογράμμισε για να καταλήξει στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ που θα οδηγήσει σύμφωνα με τον ίδιο σε «μία σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας». 

Κωνσταντίνος Τσαρδακλής «Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη, και από εμάς τους ίδιους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μηδενίζουμε την ιστορία και την πορεία της ΟΝΝΕΔ»

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε και 7μελής αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της κ. Κωνσταντίνος Τσαρδακλής.
 
Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα διημείφθησαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ο κ. Τσαρδακλής επιβεβαίωσε την έλλειψη εκκίνησης οποιασδήποτε εκλογικής διαδικασίας, τονίζοντας ωστόσο πως «στην παρούσα συγκυρία τόσο για τη ΝΔ όσο και για την ΟΝΝΕΔ, θα πρέπει όλες οι πλευρές να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους και να δούμε πρωτίστως ως ΝΔ πως μπορούμε να αποτελέσουμε μία αξιόπιστη για το λαό λύση και δευτερευόντως ως ΟΝΝΕΔ να δούμε τα εσωκομματικά μας, να δούμε ο καθένας τις ευθύνες και τις παραλείψεις του και να βγούμε μέσα από αυτή την διαδικασία πιο ενωμένοι και δυνατοί».
 
«Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη, και από εμάς τους ίδιους. Άλλος έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης άλλος λιγότερο» τόνισε ο ίδιος για να επισημάνει ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μηδενίζουμε την ιστορία και την πορεία της ΟΝΝΕΔ».
 
«Η ΟΝΝΕΔ από την πρώτη στιγμή ύπαρξης της διαδραματίζει σημαντικό ρόλο» τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει τη συνεχή παρουσία των μελών της ΟΝΝΕΔ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, τον ρόλο των μελών της στις εφορευτικές επιτροπές και γενικότερα τη στήριξη οποιασδήποτε μορφής στη ΝΔ.
 
«Χρειάζεται σίγουρα να ξαναδούμε την φιλοσοφία μας, να εντοπίσουμε τα λάθη μας και τις παραλήψεις μας» υπογράμμισε ο ίδιος κλείνοντας επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά πως «αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να μηδενίζουμε την αξία και την πορεία της ΟΝΝΕΔ στον χρόνο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.