Διαβουλευση θα γινει για το νεο Σημα της Περιφερειας ΑΜΘ

Την υιοθέτηση της «Νίκης της Σαμοθράκης πρότεινε ο Δ. Πέτροβιτς, αλλά ακούστηκαν και άλλες προτάσεις από Περιφερειακούς Συμβούλους

Διαβούλευση στην οποία θα κατατεθούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντικατάσταση του λογότυπου της Περιφέρειας ΑΜΘ, με την Νίκη της Σαμοθράκης να έχει, τουλάχιστον προς το παρόν, το προβάδισμα για την επιλογή.

Το ζήτημα του λογότυπου ήρθε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος κατέθεσε την πρότασή του για την Νίκη.

Όμως η πρόταση αυτή αποτέλεσε την αφορμή για μια συζήτηση επί του ζητήματος του σήματος, με αρκετούς συμβούλους να «ρίχνουν» ιδέες και για άλλα σύμβολα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούστηκαν, φαίνεται να ήταν ο Θράκας Ιππέας, ο Απόστολος Παύλος, ο Δημόκριτος, ο γρύπας των Αβδήρων και άλλα, παρόλο που φαίνεται ότι η Νίκη της Σαμοθράκης έχει προς το παρόν το προβάδισμα.

Οι τελικές αποφάσεις βέβαια θα ληφθούν σε περίπου πέντε μήνες, όταν επανέλθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με όλες τις εισηγήσεις.

Δημήτρης Πέτροβιτς: «Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε ότι είμαστε μια Περιφέρεια με δυναμική, και τις αρχές που αντικατοπτρίζει η Νίκη της Σαμοθράκης»

Ο κ. Πέτροβιτς πάντως παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης αυτής, παρόλο που έχουν εκφραστεί και επιφυλάξεις γιατί το σύμβολο χρησιμοποιείται ήδη από το Δήμο της Σαμοθράκης.

Όμως όπως τόνισε, τη Νίκη της Σαμοθράκης χρησιμοποιεί και η Αντιπεριφέρεια Έβρου, που το «κληρονόμησε» από την Νομαρχία Έβρου, η οποία το χρησιμοποιούσε για δεκαετίες. Για αυτό και θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει σήμα όλης της Περιφέρειας, ώστε να αντιπροσωπεύει όλες τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που αυτό αντικατοπτρίζει.

Πάντως θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση, για το ενδεχόμενο υποβολής άλλων προτάσεων, που θα μπορούν να κατατεθούν από περιφερειακό Σύμβουλο, τεκμηριωμένα, παρόλο που ο κ. Πέτροβιτς εκτιμά πως η πλειονότητα των Συμβούλων φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση του.

Άλλωστε όπως σημείωσε, άλλες περιοχές αναθέτουν σε γραφεία να τους βρουν ένα συγκεκριμένο brand name, όμως εμείς το διαθέτουμε ήδη. Για αυτό και αν συμφωνήσουν, μετά τη διαβούλευση, θα επανέλθει το θέμα, ώστε να γίνει ένας διαγωνισμός για την ακριβή αποτύπωση, ενδεχομένως σε μια πιο σύγχρονη μορφή, της Νίκης της Σαμοθράκης ως συμβόλου όλης πλέον της Περιφέρειας.

«Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε ότι είμαστε μια Περιφέρεια με δυναμική, και τις αρχές που αντικατοπτρίζει η Νίκη της Σαμοθράκης», ένα σύμβολο υπερτοπικό, που αναγνωρίζεται παγκόσμια, και πρέπει να αναδειχθεί πού ανήκει και να γίνει ευρύτερα γνωστή η περιοχή.

Μπορεί άλλωστε να αποτελέσει και αφορμή, σε δεύτερη φάση, για μια εκστρατεία για την επιστροφή του αγάλματος από το Λούβρο. Βέβαια η Νίκη της Σαμοθράκης, όπως έχει διαπιστωθεί, εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο, με τουλάχιστον 40 χώρες να την αναπαριστούν σε μετάλλια, βραβεία, αγαλματίδια και γραμματόσημα, δείχνοντας την αναγνωρισιμότητά της.

Έτσι η Νίκη θα βοηθήσει ώστε να αναδειχθεί παντού η Περιφέρεια ΑΜΘ, αποτελώντας ένα ήδη ισχυρό σύμβολο, με παγκόσμια απήχηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.