«Διαυλος» φιλιας Ελλαδας-Ιαπωνιας οι ιαπωνικες πολεμικες τεχνες

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στο πλαίσιο του 13ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ιαπωνικών Τεχνών

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Masuo Nishibayashi, στο πλαίσιο του 13ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ιαπωνικών Τεχνών, Μελετών και Συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου.
 
Ο κ. Nishibayashi, άδραξε την ευκαιρία και μαζί με τον δάσκαλο του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Καρυπίδη και άλλους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν στο συνέδριο, επισκέφτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.
 
Κατά τη συνάντηση τόνισε πως στα δυόμιση χρόνια που είναι πρέσβης στη χώρα μας, ήθελε να έρθει στην περιοχή μας, αλλά ποτέ δεν τα είχε καταφέρει, για αυτό και είναι πολύ ικανοποιημένος που το όνειρό του να την επισκεφτεί έγινε πραγματικότητα.

Εξέφρασε δε την χαρά του γιατί διαπίστωσε ότι η ιαπωνική κουλτούρα, μέσω και των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών, έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στην Αλεξανδρούπολη, ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μέσα από την πολιτισμική ανταλλαγή που φέρνουν οι ιαπωνικές πολεμικές τέχνες ελπίζω ότι η φιλία μεταξύ της Ιαπωνίας και της περιοχής θα προωθηθεί περισσότερο» τόνισε, ευχαριστώντας για την πρόσκλησή του στην όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης.
 
Από την πλευρά του ο κ. Πέτροβιτς υποδεχόμενος τον κ. Nishibayashi τόνισε πως η Περιφέρεια προωθεί πάντα θέματα που έχουν σχέση με τη σύσφιξη της φιλίας των δύο λαών, που είναι δεδομένη. Τον προσκάλεσε δε να επισκεφτεί πέρα από την Αλεξανδρούπολη και όλο τον υπόλοιπο Έβρο αλλά και την ΑΜΘ, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες ώστε οι καλές αυτές σχέσεις να βοηθήσουν στο χτίσιμο ενός καλύτερου και πιο αισιόδοξου μέλλοντος και για τους δύο λαούς. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε δίπλα μας καλούς και ισχυρούς φίλους» τόνισε κλείνοντας ο κ. Πέτροβιτς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.