Διατμηματικη μεταπτυχιακη εκγυμναση

Τεχνογνωσία είναι η πραγματικότητα, νέες υποδομές είναι το όραμα που ξεκινάει σε λίγο καιρό την υλοποίησή του και ευελιξία σε συνδυασμό με καλές συνεργασίες είναι τα χαρακτηριστικά που εμφανίζει το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Συμμετέχει στην οργάνωση διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος, που βρίσκεται για έγκριση στο υπουργείο Παιδείας, μια συνεργασία με το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Παράλληλα συνεχίζονται οι δράσεις μέσα απ’ το ΕΠΕΑΚ, οι οποίες φέρνουν σ’ επαφή το Τμήμα με την κοινωνία, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται, το ξεκίνημα των νέων εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το Τμήμα.

Την περασμένη άνοιξη υποβλήθηκε πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για ένα διατμηματικό πρόγραμμα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, όπου προΐσταται ο κ. Φιλάρετος. Ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, κ. Κυριάκος Ταξιλδάρης αναφέρεται στο στόχο: «Σκοπεύουμε να μετεκπαιδεύσουμε πτυχιούχους σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού ενόψει του 2004 και όχι μόνο. Το πρόγραμμα θα τρέξει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία, με συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού όπως είναι ο κ. Γαργαλιάνος, ο κ. Λάιος, ο κ. Θεοδωράκης κι έχοντας τρέξει το Ολυμπιακό πρόγραμμα του Σίδνεϊ πριν από την Ολυμπιάδα του 2000, υποβάλαμε την πρόταση και συμφώνησαν οι άλλοι φορείς, ούτως ώστε να γίνει το πρόγραμμα πραγματικότητα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Ηλείας είναι πρόθυμη και βοηθάει σ’ αυτήν την κατεύθυνση».

Το πρόγραμμα βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας και περιμένουμε να εγκριθεί απ’ το υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει να τρέχει: «Πρόκειται για μεταπτυχιακό πρόγραμμα τεσσάρων εξαμήνων. Εκτιμούμε ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον και θα εμφανιστούν αρκετοί υποψήφιοι. Για το φετινό πρόγραμμα των 30 θέσεων είχαμε περισσότερες από 130 αιτήσεις και ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα».

Εκσυγχρονισμένο και δυναμικό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΕΦΑΑ στηρίζεται και στην τηλεδιάσκεψη, που δημιουργεί επικοινωνία, για πάνω από τρία χρόνια, του εδώ τμήματος με τα τμήματα Φυσικής Αγωγής των Σερρών, της Θεσσαλονίκης, των Τρικάλων αλλά και με τμήματα εκτός Ελλάδας. Ο κ. Ταξιλδάρης μεταφέρει ότι «στο προσεχές διάστημα θα γίνει εξοπλισμός και με τελειότερα μέσα για να γίνεται αυτή η σύνδεση με ακόμη πιο προχωρημένα μέσα».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ θυμίζει και την ενεργοποίηση του Τμήματος σε σχέση με τις δράσεις του ΕΠΕΑΕΚ, όπου υπάρχουν πολλές προτάσεις που σχετίζονται με την πρακτική άσκηση και την κοινωνία. «Απ’ τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Σάββα Τοκμακίδη, ολοκληρώνεται η πρόταση και για το καινούργιο ΕΠΕΑΕΚ. Υπάρχει μια σύνδεση με το ΔΟΝΑ Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες στα προγράμματα.

Άλλες δράσεις αφορούν στις μεταπτυχιακές σπουδές, στη δια βίου εκπαίδευση που θα έρθει στο άμεσο μέλλον»
.

Το σημαντικό νέο που προέρχεται απ’ το ΤΕΦΑΑ έχει να κάνει με το ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν τα έργα για τις μόνιμες εγκαταστάσεις στην Πανεπιστημιούπολη, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο.

«Η συνεργασία μεταξύ της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας είναι σε τελική φάση, για να μπορέσει να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Θα είναι το μεγάλο όνειρο του Πανεπιστημίου και της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο που θα συντελέσει στη βελτίωση των σχέσεων του Πανεπιστημίου με την κοινωνία, λόγω των σημαντικών εγκαταστάσεων και υποδομών».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.