Διατηρηση και διαδοση της παραδοσης

Με χαρά και κέφι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έκοψαν την καθιερωμένη τους πίτα τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Νομού Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης», ο στόχος του οποίου είναι η διατήρηση αλλά και διάδοση της παράδοσης.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κόψαμε την Πίτα μας, για να μαζευτούν τα μέλη μας και να διασκεδάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νομού Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» κ. Διαλεκτάκης.

Οι στόχοι του Συλλόγου, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης μέσα από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις. «Στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να συμμετέχουμε στα κοινά του νομού, όπως συμμετέχουμε και στις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων». Έχουμε βέβαια και το χορό μας».

Συνεστίαση με κρητικό πιλάφι ετοιμάζει για τις 20 Φεβρουάριου 2005 ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ροδόπης, ενώ ο χορός του Συλλόγου μπορεί να γίνει αργότερα λόγω του πένθους για τον αείμνηστο Γιάννη Λαντζουράκη.

Για την ενεργή συμμετοχή στις εκδηλώσεις και των τριών συλλόγων Κρητών της Θράκης έκανε λόγο ο κ. Διαλεκτάκης, αναφερόμενος και στη συμμετοχή των παιδιών.

«Και οι τρεις σύλλογοι Κρητών της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης και της Κομοτηνής συμμετέχουμε κοινά σε όλες τις εκδηλώσεις. Τα παιδιά μας συμμετέχουν σ’ αυτές, αν και πολλά από αυτά που είναι στο Σύλλογό μας και στο χορευτικό μας δεν έχουν σχέση με την Κρήτη. Παρ’ όλα αυτά, συμμετέχουν ομαδικά στις εκδηλώσεις».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.