Διαθεση περισσοτερων καυσοξυλων ζητα ο Δημος Αρριανων

Επιστολή του Δημάρχου Αμέτ Ριτβάν με αφορμή την εξαίρεση οικισμών του Δήμου από το πρόγραμμα χορήγησης ξυλείας

Στην ανάγκη να διατεθούν μεγαλύτερες ποσότητές ξυλείας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των οικισμών του Δήμου Αρριανών ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη ο Δήμαρχος κ. Αμέτ Ριτβάν.

Στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί στους τρείς βουλευτές Ροδόπης, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, ο κ. Ριτβάν διαμαρτύρεται γιατί εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα χορήγησης ξυλείας (με χαμηλό τίμημα), για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σημαντικός αριθμός οικισμών με την αιτιολογία των περιορισμένων, διαθέσιμων πιστώσεων και ποσοτήτων δασικών προϊόντων.
 
Ζητά δε, με δεδομένο ότι ο Δήμος είναι ορεινός-ημιορεινός με δύσκολους χειμώνες με μεγάλη διάρκεια και παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός, να γίνουν ενέργειες από το Υπουργείο για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα σε καυσόξυλα, στο σύνολο των δικαιούχων του Δήμου. 

Η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής: 

«Κ. Υπουργέ,
 
Σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα σας γνωρίζουμε ότι, στα πλαίσια της διαδικασίας χορήγησης ξυλείας (με χαμηλό τίμημα), για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων του Δήμου μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για το τρέχον έτος, εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα σημαντικός αριθμός οικισμών με την αιτιολογία των περιορισμένων, διαθέσιμων πιστώσεων και ποσοτήτων δασικών προϊόντων.
 
Όπως γνωρίζεται ο Δήμος μας είναι ορεινός – ημιορεινός με δύσκολους χειμώνες με μεγάλη διάρκεια και παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.
 
Επίσης η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι έχει σαν αποτέλεσμα να γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης δημοτών μας-δικαιούχων ξυλείας και να δημιουργούνται εντάσεις.
 
Παρακαλούμε λοιπόν για τις δικές σας ενέργειες, αναφορικά με τις διαθέσιμες πιστώσεις του Υπουργείου σας, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα σε καυσόξυλα, στο σύνολο των δικαιούχων του Δήμου μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.