Διαστασεις,4810

1ο «ΝΕΜΟ! Οι εξωγήινοι θα έρθουν σύντομα προς αναζήτηση έξυπνων μορφών ζωής στον πλανήτη. Κρύψου, θα εξευτελιστούμε» μαλώνει με τον ΝΕΜΟ τώρα που σας γράφω πάτερ μου (με την καλή έννοια πάντα). Παράλληλα. κρατά σημειώσεις στη γνωστή διατριβή: «Ανδρισμός, πηγή δυστυχίας… Ο έρωτας στα χρόνια του Κοτσάκη».

Chart: Περί ανδρών… (τι άλλο;)

1. Πώς μπορείς να κάνεις έναν άντρα να πάρει τα χέρια του από πάνω σου;

– Παντρέψου τον.

2. Πώς θα κάνεις τον άντρα σου να αγαπά μόνο εσένα και καμιά άλλη;

– Γίνε η γραμματέας του.

3. Οι άντρες είναι υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων.

– Μέχρι να αποκτήσουν κόρη.

4. Πώς θα πνίξεις έναν άντρα;

– Κόλλησε ένα πορνοπεριοδικό στον πάτο της πισίνας.

5. Αν είσαι ερωτευμένη με το χαμόγελό του:

– Μην κάνεις το λάθος και τον παντρευτείς ολόκληρο!

2ο Ευτυχώς που η Ταραντούλα αναλύει τον νεοφιλελευθερισμό…

… τον εχθρό του λαού, όπως λέει… Κοίτα να δεις που θα αφήσει τον Τσίπρα άνεργο… ««Ηλιακά Λουλούδια που χορεύουν» τιτλοφορείται η έκθεση που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.»… μπήκε στο στόμα του λύκου, όπως αντιλαμβάνεστε… «Η έκθεση φιλοξενεί 10.000 ομοιώματα λουλουδιών, τα οποία ενεργοποιούνται και χορεύουν με την ηλιακή ενέργεια. Στόχος της είναι το να ευαισθητοποιήσει ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους σε θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια» προσοχή μόνον μην σας πατήσουν τον κάλο… «Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, Μαρία παιδί μου, η νομπελίστρια Ειρήνης Ουανγκάρι Ματάι και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ εγκαινίασαν το Διεθνές Θησαυροφυλάκιο Σπόρων στο νησιωτικό σύμπλεγμα Σβάλμπαρντ, 1.000 χιλιόμετρα νότια του Βορείου Πόλου. Πρόκειται για μια «κιβωτό» απόρθητη σε πυρηνικό χτύπημα, σεισμό, πτώση αστεροειδoύς ή κλιματική αλλαγή, που θα προστατέψει όλες τις γνωστές ποικιλίες καλλιεργειών επάνω στη Γη. Θα φιλοξενήσει 4,5 εκατομμύρια είδη σπόρων και το κόστος κατασκευής της (6,3 εκατομμύρια ευρώ) ανέλαβε εξολοκλήρου η νορβηγική κυβέρνηση.Η κιβωτός της παγκόσμιας χλωρίδας βρίσκεται 130 μέτρα βαθιά σε ένα βουνό στο Σπιτσμέργκεν, ένα από τα τέσσερα νησιά του Σβάλμπαλντ. Απέχει 1.000 χιλιόμετρα από τις ηπειρωτικές ακτές της Νορβηγίας και επιλέχτηκε για τη γεωλογική του σταθερότητα…»Να στείλουμε και το ΝΕΜΟ μην χάσουμε το είδος… Ή μερικούς δημοσιογράφους που εξακολουθούν -κατά τον άλφα ή βήτα τρόπο- να απασχολούν την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ -και δη την τηλεόραση- όχι ως φορείς ειδήσεων, αλλά ως υποκείμενά τους… «Ο νεο-φιλελευθερισμός Μαρία παιδί μου αφήνει 2 στα 10 παιδιά της Ευρώπης να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης για να ασχολείται με τα Ηλιακά Λουλούδια»… πάτερ, ξύπνησε η Αλέκα μέσα της…

3ο «Βορβορυγμοί ονομάζονται τα γουργουρητά του στομαχιού, όμως τους βορβορυγμούς αυτούς συχνά τους ακούω και μέσα στο κεφάλι μου, όταν συντάσσω κείμενα για τη μαγειρική και την ιστορία της, γι αυτό και τα κείμενα αυτά τα επιγράφω έτσι». Αυτός ήταν (και είναι) εξάλλου και ο τίτλος της ιστοσελίδας της. Όσο για τη διαδικτυακή της περσόνα: «Ο Αθήναιος από τη Ναύκρατη της Αιγύπτου, το όνομα του οποίου χρησιμοποιώ ως ψευδώνυμο, ήταν μια μυστήρια και πολύ cool μορφή της ύστερης αρχαιότητας. Οι γραμματολόγοι τον κατατάσσουν στην κατηγορία των συγγραφέων αυτής της περιόδου τους οποίους ονομάζουν λογοποιούς, παραδοξογράφους, δειπνολόγους, ερανιστές, ποικιλογράφους. Χάρη στον Αθήναιο, σήμερα διασώζεται ένας σημαντικός όγκος πληροφοριών για διάφορα θέματα, κυρίως όμως γι’ αυτά που αφορούν τη γαστρονομία», γράφει στον πρόλογό της η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, «με αυτό τον τρόπο αυτοσυστήνομαι στο διαδικτυακό μου ημερολόγιο, δηλαδή στο μπλογκ μου, που έχει τον τίτλο Αθήναιου Βορβορυγμοί και στο οποίο γράφω συστηματικά από το Σεπτέμβριο του 2005».

Ένα ελάχιστο μέρος αυτών των κειμένων φιλοξενούνται στο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, «Αθήναιου Βορβορυγμοί: Ιστορίες γεύσεων ενός μεσογειακού μάγειρα», στις σελίδες του οποίου συνυπάρχουν: μαγειρική και αρχιτεκτονική, γαστρονομία και λογοτεχνία, καθημερινές ιστορίες και πολιτική, ποίηση και συνταγές που σε κάνουν να γλείφεις τα δάκτυλά σου. Συγκίνηση και σαρκασμός, γνώση και χιούμορ, τρυφερότητα και παιγνιώδης διάθεση… Πάτερ πεινάωωωωωω…. («ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΒΟΡΒΟΡΥΓΜΟΙ: Ιστορίες γεύσεων ενός μεσογειακού μάγειρα», της ΒΙΒΙΑΝ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ, Εκδ. «Πατάκη», σελ. 172. τιμή: 14 ευρώ.)

4ο

Εδώ γελάτε…

Γιατρέ μου νομίζω ότι είμαι κότα!

– Από πότε σας συμβαίνει αυτό;

– Από τότε που ήμουν στο αυγό.

Υ.Γ. Καλό Μήνα!

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.