Διαστασεις,4808

1ο Αγορές χθες στο super market…

… που για να πάρεις τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα και ένα Καμπά παρακαλώ θα πρέπει να αφήσεις ένα μισθό… Ο ΝΕΜΟ πήρε μόνο υγιεινές τροφές: γαριδάκια, πίτσες, πατατάκια που βοηθάνε στο διάβασμα, όπως λέει… των υπότιτλων των ξένων ταινιών εννοεί… Εκεί, ρωτάει ένας άνδρας τον άλλο:

– Μήπως είδες τη γυναίκα μου;

– Πώς μοιάζει;

– Είναι ψηλή, 28 χρονών, ξανθιά, με μεγάλα μπαλκόνια. Η δική σου πώς είναι;

– Άσε τη δική μου και πάμε να ψάξουμε για τη δική σου!

Τι κόσμος πάτερ μου, τι κόσμος; («Άνδρες Μαρία παιδί μου, πεταμένα λεφτά…»).

2ο Δεν σου κρύβω…

… ότι αισθάνομαι μια ασφάλεια τους τελευταίους δύο μήνες. Μια γαλήνη, μια ηρεμία… Ειλικρινά μετά τη σύλληψη της «35χρονης» θεωρώ ότι αντιμετωπίστηκε ο μεγαλύτερος εχθρός του έθνους. Τώρα είμαστε ήσυχοι, βέβαιοι για το μέλλον μας, βλέποντάς την να την πηγαίνουν και να την φέρνουν σιδηροδέσμια. Τώρα πια δεν φοβάμαι τίποτα. Η κακή («35χρονη») είναι στη θέση της, μέσα, έξω κυκλοφορούν μόνον άγγελοι. Δεν κατανοώ μόνον γιατί τόσον αγώνα αυτές οι γυναικείες οργανώσεις, γιατί τέτοιο και τόσο πάθος να βρεθούν στο πλευρό τους οι γυναικείοι σύλλογοι… Όλες οι χειραφετημένες, προοδευτικές, αριστερές δεν έπαψαν στιγμή να βρίσκονται κοντά της… και να ζητούν από το νομικό μας πολιτισμό να την βγάλουν έξω… Δεν τις καταλαβαίνω…Ειλικρινά!

3ο Η Θεία Ροδούλα πάλι δεν καταλαβαίνει τον Βενιζέλο…

… «Κάθε φορά που μιλάει, Μαρία παιδί μου, παίρνω και τον Μπαμπινιώτη…». Γι’ αυτό και ξεκίνησε να διαβάζει Τσάτσο… Ζητήματα όπως: Ποια είναι η θεμελιώδης ιδιαιτερότητα του ιστορικοπολιτικού χώρου «Ευρώπη»; Πώς από τη θεμελιώδη ιδιαιτερότητα του ιστορικοπολιτικού χώρου «Ευρώπη» προκύπτει η ανάγκη ενός μεταπολιτειολογικού λόγου; Ποια είναι η μεταπολιτειολογική έννοια της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας; Πώς εφαρμόζεται η μεταπολιτειολογική έννοια της Δημοκρατίας στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας; Πώς συμβιβάζεται η ενωσιακά ανανοηματοδοτημένη δημοκρατική αρχή με την αρχή της θεσμικής αποτελεσματικότητας της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας; Μήπως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι ανεπίδεκτοι εκδημοκρατισμού μέσω της λειτουργίας ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων; (Συγγνώμη, αλλά αυτά τα καταλαβαίνει τώρα;). «Είναι μερικά απ’ εκείνα τα ζητήματα, Μαρία παιδί μου, που θέτει ο κορυφαίος συνταγματολόγος Δημήτρης Θ. Τσάτσος στο καινούργιο του βιβλίο «Η έννοια της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πόλις». Ο κ. Τσάτσος επιχειρεί να συγκεντρώσει, να συστηματοποιήσει και να αναπτύξει, εκ νέου, προβληματισμούς για την έννοια της Δημοκρατίας, όπως αυτή διαμορφώνεται ως θεσμικό χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής ενωσιακής διαδικασίας. Με αποτέλεσμα «τη διατύπωση μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής θεωρίας» τελικά». («Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» του Δημήτρη Θ. Τσάτσου. Εκδ. «Πόλις», σελ. 158, τιμή: 16 ευρώ).

Πάτερ, από τότε που άκουσε τον Κοτσάκη να μιλά, η Θεία Ροδούλα το πήρε κατάκαρδα… μιλά και γράφει αυτά που λέει για να είναι σίγουρη ότι κάτι είπε…

4ο Εδώ γελάτε…

Πλησιάζει ο χρόνος να εκλεγεί νέος ηγέτης του κόσμου και η ψήφος σας μετρά.

Ιδού μερικά στοιχεία από τους τρεις δυνατότερους υποψηφίους. Όλοι είναι υπάρξαντες πολιτικοί.

Σε ποιόν δείχνετε προτίμηση;

Πρώτος υποψήφιος: Συναλλάσσεται με διεφθαρμένους πολιτικούς και συμβουλεύεται αστρολόγους. Έχει δυο μαιτρέσσες. Καπνίζει σαν φουγάρο και πίνει 8 – 10 μαρτίνι ημερησίως.

Δεύτερος υποψήφιος: Τον έδιωξαν δύο φορές από το γραφείο, κοιμάται μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, πήρε όπιο στο πανεπιστήμιο και πίνει 1 λίτρο ουίσκι κάθε απόγευμα.

Τρίτος υποψήφιος: Έχει παρασημοφορηθεί ήρωας πολέμου, είναι χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει, αν παραστεί ανάγκη, μια μπυρίτσα και δεν έχει αποδεδειγμένα εξωσυζυγικές σχέσεις.

Διαλέχτε!

Λοιπόν!

Πρώτος: Franklin D. Roosvelt

Δεύτερος: Winston Churchill

Τρίτος: Adolph Hitler

Μάλλον πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά πριν κρίνουμε κάποιον!

Υ.Γ.Πριν μπεις στη μάχη πρέπει να πιστεύεις στο λόγο της σύγκρουσης

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.