Διαστασεις,4753

1ο Ορίστε πάτερ, είναι σχεδόν αναπόφευκτη η εξαφάνιση των πάγων στον Βόρειο Πόλο κι εγώ ακόμη δεν τους έχω δει.

Υπάρχει ήδη αρκετό διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης, ώστε είναι βέβαιο πως το επίπεδο της θάλασσας θα αυξηθεί αρκετά μέτρα τις ερχόμενες δεκαετίες και θα εξαφανιστούν οι πάγοι στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον Βόρειο Πόλο, Διευθύντριάμου, να κάνουμε Χριστούγεννα στο Βόρειο Πόλο; Να στολίσουμε χιονάνθρωπο εκεί φέτος; Πάτερ πού και πού προτείνουμε και κάτι ουτοπικό για να αντέχουμε την πραγματικότητα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, αν δεν δράσουμε τώρα, θα αντιμετωπίσουμε τις σοβαρές συνέπειες. Ο πολικός πάγος μπορεί να λιώσει. Η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει. Το ένα τρίτο των φυτικών και των ζωικών ειδών θα εξαφανιστεί. Θα έχουμε λιμό στον πλανήτη… Διευθύντριάμου προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να τα φτιάξουμε με ένα Εσκιμώο…

2ο Πάτερ, ασχολείται με το σερφ, έχει διδακτορικό τίτλο, χωρίς ωστόσο να συνεργάζεται ή να διδάσκει σε κάποιο πανεπιστήμιο και πρόσφατα συνέταξε μια νέα επιστημονική θεωρία για το σύμπαν, που μάλιστα έχει αποσπάσει ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές από τους επιστήμονες στην αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου της Φυσικής… Πάτερ, τόσα σερβίτσια έχουμε στο σπίτι, το Άγιο Δισκοπότηρο πού θα το βάλουμε; «Το να είσαι φτωχός είναι άσχημο» αναφέρει πίνοντας το τσάι της με την Ταραντούλα στο σαλόνι τώρα που σας γράφω (με την καλή έννοια). «Είναι δύσκολο να προσπαθείς να λύσεις τα μυστήρια του σύμπαντος την ώρα που προσπαθείς να βρεις πού θα μείνεις τον επόμενο μήνα». Πάτερ, και τον επόμενο μήνα δυστυχώς μαζί μου θα μένουν… Παρά την ασυνήθιστη επαγγελματική της σταδιοδρομία, η πρότασή της θεωρείται εξαιρετική με βάση τα δεδομένα της μοριακής φυσικής, ακριβώς επειδή δεν απαιτεί εξειδικευμένα μαθηματικά. Η προσέγγισή της χρησιμοποιεί μόνο μία διάσταση του χρόνου και τρεις διαστάσεις του χώρου, την ώρα που άλλες θεωρίες απαιτούν εννέα ή δέκα χωροχρονικές διαστάσεις και άλλες παράξενες έννοιες, τις οποίες ποτέ δεν καταλάβαινα. «Μαρία παιδί μου είναι μια πολύ απλή θεωρία των πάντων»… Η αλήθεια είναι πάτερ ότι κάθε Έλληνας έχει μια απλή θεωρία των πάντων που εξηγεί τα πάντα, αρκεί να είναι των άλλων γιατί για τα δικά του κανείς δεν σηκώνει κουβέντα…

3ο Οι διπλανοί πάλι μαλώνουν πάτερ…

Γάμος – Μέρος Ι


Ο σύζυγος και η σύζυγος είχαν έναν καβγά την ημέρα της 40κοστής επετείου του γάμου τους! Ο σύζυγος ουρλιάζει:

– Όταν θα πεθάνεις, θα σου βάλω μία ταφόπλακα που θα γράφει: «Εδώ κείτεται η σύζυγός μου – Κρύα όπως πάντα!».

– Α, ναι; απαντά αυτή. Όταν πεθάνεις εσύ, θα σου βάλω μία ταφόπλακα που θα γράφει: «Εδώ κείτεται ο σύζυγός μου, σκληρός επιτέλους!».

Γάμος – Μέρος ΙΙ

Ο σύζυγος (γιατρός) και η σύζυγος μαλώνουν και την ώρα του πρωινού. Ο σύζυγος σηκώνεται έξαλλος και λέει:


– Και δεν είσαι και καλή στο κρεβάτι (!), και φεύγει από το σπίτι.

Λίγο αργότερα, συνειδητοποιεί πως δεν φέρθηκε σωστά και αποφασίζει να τα ξαναβρούν, και της τηλεφωνεί. Αυτή απαντά στο τηλέφωνο μετά από πολλή ώρα, και ο εκνευρισμένος σύζυγος τη ρωτά:

– Μα γιατί άργησες τόσο να απαντήσεις;

– Ήμουν στο κρεβάτι, λέει αυτή.

– Τέτοια ώρα στο κρεβάτι; Και τι έκανες; τη ρωτάει ο σύζυγος.

– Έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη.

Συμπέρασμα από τη Θεία Ροδούλα:


«Οι άντρες, Μαρία παιδί μου, δεν είναι εφοδιασμένοι γι’ αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις. Ο Θεός μπορεί να δημιούργησε τη γυναίκα από το πλευρό του άντρα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πάντα προηγείται ένα προσχέδιο πριν το τελικό αριστούργημα»!

4ο Εδώ γελάτε…

Μπαίνει ένας άνδρας σε ένα βιβλιοπωλείο:

– Έχετε, ρωτάει, το βιβλίο “Άντρας, ο αρχηγός του σπιτιού”;

– Όχι, δεν πουλάμε παραμύθια…

Υ.Γ.

Πρώτα ο Προϋπολογισμός μετά ο Λογαριασμός

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.