Διαστασεις,4529

1ο Ο μήνας έχει εννέα σήμερα πάτερ μου,

για μερικούς κάθε μέρα ο μήνας έχει εννιά. Είναι αυτοί που ανησυχούν για όλα, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Αυτοί που έχουν άποψη για όλα, αλλά δεν αποδέχονται και δεν ακούν την άποψη των άλλων. Είναι οι ίδιοι που ενώ δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, θέλουν να γεύονται τα πάντα. Προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο, ενώ στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι τίποτε, όταν δεν είναι κάτι χειρότερο. Ο μήνας έχεις εννιά για όλους σήμερα, αύριο για μερικούς που μονίμως βολεύονται στην αργομισθία, στην διπλοθεσία, στο μαύρο χρήμα και στο ξέπλυμα και της τελευταίας αριστερής, διανοουμενίστικης ατάκας που διάβασαν στα φοιτητικά τους χρόνια. Αύριο ο μήνας πάλι θα έχει εννιά και εκείνοι πάλι θα προσποιούνται ότι είναι κάτι άλλο, ενώ δεν ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ… Είναι σαν εκείνο που εύστοχα είχε πει η Sharon Stone, ότι οι γυναίκες μπορούν και προσποιούνται οργασμό, αλλά οι άντρες μπορούν και προσποιούνται ολόκληρη σχέση…ΑΣΧΕΤΟ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ από την ασχετοσύνη τους…και τι δεν θα έδινα να υπάρχουν εξωγήινοι, (που λέει και η Δρούζα), να κατέβουν, να πάρουν σουτζούκ –λουκούμ και μερικούς εννιαμηνίτες φεύγοντας…

2ο Από τις κουβέντες των ανδρών και των γυναικών δεν βγάζω άκρη…

…καλά που είναι η θεία Ροδούλα να αποσαφηνίσει (λέμε τώρα) κάπως τα πράγματα. «Θα πρέπει να ξέρεις Μαρία παιδί μου, ότι και οι δύο άλλα λένε και άλλα έχουν στο βάθος του μυαλού τους. Στο ανδρικό βάθος δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ, αντιλαμβάνεσθε γιατί. Θα μιλήσω με παραδείγματα, είναι σαν δυο φίλες που συζητούν: Λέει η μία φίλη στην άλλη:

– «Γνώρισα τον άντρα σου τις προάλλες. Θεέ μου, τι έξυπνος άνθρωπος! Υποθέτω πως ξέρει τα πάντα…

– Μη λες ανοησίες! απαντάει η δεύτερη. Δεν υποπτεύεται τίποτα!»

Όλες κάτι κρύβουμε, Μαρία παιδί μου, κι όταν δεν το κάνουμε είναι γιατί: α)είτε επειδή έχουν βρει τον κρυψώνα μας. β)είτε επειδή έχουμε ξεχάσει τι έχουμε κρύψει»…

Αυτές οι αναλύσεις της πάτερ, απορώ πώς δεν βγήκε στο ενδιάμεσο παράθυρο, μεταξύ Τρέμη και Στάη…

3ο Πάντως για τους άνδρες δεν έχει και άδικο…

…Χθες ήμουν με το ΝΕΜΟ στην ταβέρνα (μου έκανε το τραπέζι για να πληρώσω τον λογαριασμό, όπως απεδείχθη) και μία διπλανή παρέα συζητούσε περί γάμου:

– «Πρέπει να ξέρετε, λέει ο ένας, ότι υπάρχουν και κάποιες δύσκολες περιπτώσεις, στις οποίες είσαι αναγκασμένος να πεις στη γυναίκα σου ψέματα.

– Αυτό δεν είναι και τόσο φοβερό, λέει ο άλλος. Εγώ σκέφτομαι τις πραγματικά δύσκολες περιπτώσεις, στις οποίες είσαι αναγκασμένος να πεις στη γυναίκα σου την αλήθεια!»

…σε σας τουλάχιστον πάτερ λένε την αλήθεια;

4ο Εδώ γελάτε…

Ήταν μια ξανθιά (η αλήθεια είναι ότι καιρό είχα να ασχοληθώ με το είδος) και μπήκε σε ένα λεωφορείο και λέει στον οδηγό:

– Με συγχωρείτε, μήπως μπορείτε να μου ανοίξετε την πόρτα να κατέβω;

Ο οδηγός δεν της απαντάει.

Τότε ένας συνεπιβάτης της λέει:

– Πατήστε αυτό το κόκκινο κουμπάκι και θα σας ανοίξει την πόρτα.

Τότε η ξανθιά πάει, πατάει το κουμπί και λέει:

– Hallo! Μήπως ακούγομαι καλύτερα;

Υ.Γ.

Μολών Λαβέ…come and take it

Υ.Γ.1

Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς…

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.