Διαστασεις,4471

1ον Πάτερ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παιδάκια επιμένουν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη…

Ναι, πάτερ μου, ακόμη και σήμερα την παραμονή των Χριστουγέννων, σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τα παιδιά κρεμούν τις κάλτσες τους (άσε που βρωμάνε) και περιμένουν με λαχτάρα τον Αϊ-Βασίλη…

Προικισμένος με εξαιρετικές δυνάμεις, δεν έχει τους ανθρώπινους περιορισμούς, μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα σε μία και μόνη νύχτα και δεν έχει καμιά δυσκολία να βρίσκεται ταυτόχρονα σε αμέτρητα μέρη (Μας δουλεύει ή μου φαίνεται;).

Γνωστός ως Πατέρας Χριστούγεννα στους Άγγλους, Περ Νοέλ στους Γάλλους, Σιντερκλάους στους Ολλανδούς. Οι Γερμανοί τον ονομάζουν Χριστκίντλ. Οι Κινέζοι έχουν το δικό τους Λαμ Κουνγκ Κουνγκ, που σημαίνει Καλός γερο-Πατέρας, και οι Ιάπωνες έχουν τον Χοτέισο, που έχει μάτια και μπροστά και πίσω από το κεφάλι του και φέρνει μια μεγάλη σακούλα με παιχνίδια. Στην Ιταλία, την παραμονή των Επιφανείων, η καλή μικρή μάγισσα Μπεφάνα κατεβαίνει από την καμινάδα καβάλα σε μια σκούπα και γεμίζει με παιχνίδια τα παπούτσια των καλών μικρών Ιταλών και Ιταλίδων (Τι νούμερο παπούτσια φοράνε; Πειράζει να βάλω του αδερφού μου;).

2ον Βρίσκεται σε διακοπές σε κάποια γραφική πόλη της Ανατολής. (Πού πήγε πάτερ;)

«Εκεί που χαζεύαμε στο παζάρι Μαρία κάποιος ντόπιος μαγαζάτορας, που πουλάει πέδιλα μας κάλεσε να μπούμε στο μαγαζί του, να δοκιμάσουμε πέδιλα που αυξάνουν αφάνταστα τη…… σεξουαλικότητα στον άντρα», πάτερ ακόμη και εκεί την πήραν είδηση. «Μου άρεσε η ιδέα Μαρία, δεν στο κρύβω, και πρότεινα στον δικό μου να δοκιμάσει ένα ζευγάρι γιατί στο τέλος-τέλος δεν έχει και τίποτα να χάσει». ΑΚΟΥ ΠΑΤΕΡ Πως ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ!!! «Αυτός στην αρχή Μαρία τα πήρε στο κρανίο, «ένα ζευγάρι πέδιλα είναι δυνατόν να καταφέρει τέτοια πράγματα;» αναρωτιέται, αλλά στο τέλος…υποχώρησε. Πιάνει ένα ζευγάρι πέδιλα στο μέγεθος του και το φοράει…. Και τότε…….., τι είναι αυτό πράγμα, γίνεται κατακόκκινος, αισθάνεται εκείνη τη γνωστή πίεση στο….οικείο σημείο……, αρπάζει με βία τον μαγαζάτορα που δεν προλαβαίνει να αντιδράσει, του ανεβάζει την κελεμπία……, ξεβρακώνεται και αυτός, και είναι έτοιμος να….. ενεργήσει τα δέοντα, όταν ο ανατολίτης, συνέρχεται από το ΣΟΚ και….. βάζει τις φωνές….

– Αμάν σαχιμπ αμάν, φωνάζει, σταμάτα πια σαχίμπ… λάθος σαχίμπ….. έβαλες σε λάθος πόδια τα πέδιλα…. στο αριστερό έβαλες»…Σε φιλώ η Θεία σου Ροδούλα!

What can I say πάτερ μου;

3ον Οι διπλανοί πάτερ μου τα φέρνουν βόλτα δύσκολα.

Τα χρήματα είναι λιγοστά και ο σύζυγος φεύγοντας από το σπίτι κάθε πρωί, αφήνει στη σύζυγο για τα καθημερινά ψώνια, δέκα ευρώ. Το μεσημέρι, γυρίζοντας στο σπίτι ο σύζυγος, βρίσκει για φαγητό, ψαρόσουπα και συναγρίδα μαγιονέζα.

– Γυναίκα, ρωτάει. Πώς μαγείρεψες τέτοιο φαΐ με δέκα ευρώ;

-Ας είναι καλά, η Κοινωνική πρόνοια. Λέει η γυναίκα του.

Την επόμενη, το γεύμα αποτελείται από γαλοπούλα γεμιστή, ρύζι πιλάφι κ.λ.π.

– Γυναίκα, πώς τα κατάφερες να φτιάξεις τέτοιο φαγητό, με ένα χιλιάρικο;

-Ας είναι καλά η Κοινωνική Πρόνοια, απαντά και πάλι η σύζυγος.

Μετά μερικές ημέρες, η σύζυγος, φορά ένα καινούργιο συνολάκι, χάριν και πάλι της Κοινωνικής Πρόνοιας. Εν τω μεταξύ, κακοκαιρία και ψύχος αυτές τις μέρες, αναγκάζουν το ζευγάρι να ανάψει ένα σώμα για να ζεσταθούνε. Η σύζυγος έχει αγκαλιάσει με τα πόδια της το σώμα, για καλύτερη ζεστασιά και ο σύζυγος την παρατηρεί: Σιγά Γυναίκα, να μην ….κάψεις την ….Κοινωνική Πρόνοια.! Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…

4o Εδώ γελάτε…

Πάει μια ξανθιά ένα πρωί σε ένα μαγαζί με είδη για ψάρια.

– Καλημέρα (λέει η ξανθιά)

– Καλημέρα (απαντά ο μαγαζάτορας)

– Θα ήθελα μια πετονιά λέει η ξανθιά….

– Πετονιά; Τι να την κάνετε εάν επιτρέπεται; ρωτά απορημένος ο μαγαζάτορας.

– Λοιπόν λέει η ξανθιά έχω κλειστεί έξω από το αυτοκίνητο και την θέλω για να φτιάξω μ’ αυτήν μια θηλιά και επειδή έχω αφήσει το παράθυρο του αυτοκινήτου μου λίγο ανοιχτό θα ρίξω την θηλιά μέσα για να πιάσω την ασφάλεια και να ανοίξω το αμάξι……

Τρελαμένος ο μαγαζάτορας με όλα αυτά που άκουσε της λέει εάν μπορεί να έρθει μαζί της..

– Ναι απαντάει η ξανθιά.

Πράγματι πάνε στο σημείο που είχε το αμάξι της φτιάχνει την θηλιά και προσπαθούσε να πιάσει την ασφάλεια του αυτοκινήτου..

Ξαφνικά ακούγεται μια άλλη ξανθιά από μέσα να λέει:

– Λίγο πιο δεξιά λίγο πιο δεξιά

Y.Γ: – Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει μια ξανθιά το πρωί;

α) Συστήνεται.

β) Πάει σπίτι της.

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.