Διαστασεις,4459

1ον «Μετά από 20 χρόνια γάμου, είμαι ακόμα ερωτευμένος με την ίδια κοπέλα.

Καταπληκτικό! Ελπίζω μόνο να μην το μάθει η γυναίκα του»…μιλάει στο τηλέφωνο τώρα που σου γράφω πάτερ. Προβληματισμένη όπως καταλαβαίνεις για τον θεσμό της οικογένειας. Για το που πάει ο άνθρωπος και όλα τα σχετικά. «Ποιά είναι η ομοιότητα μιας γυναίκας με μία γάτα; Και οι δύο όταν σταματήσεις να τις ταΐζεις σου φεύγουν!» Τώρα επισημαίνει με τον τρόπο της γιατί ο γάμος περνά κρίση…Ύστερα πάτερ μην πείτε κουβέντα ότι τα παραλέω. Ίσα- ίσα που λίγα λέω…Θερμή παράκληση από τους Κόκκινους Άγιους των φωτογραφιών…ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΞΗΛΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ τους ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΑΣ…πάτερ είπα κόκκινο και θυμήθηκα τον Ολυμπιακό…ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: «ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»…Μας πήραν είδηση πάτερ μου και μας δουλεύουν οι Βάζελοι…Πρόεδρε διώξτους όλους!

2ον Πάτερ μου,

όταν λένε ότι η κυβέρνηση σταθερά επιμένει στο πρόγραμμά της τι εννοούν ακριβώς πάτερ μου; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ… Οι Τούρκοι πάλι θα ανοίξουν ένα λιμάνι και ένα αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Κύπρο κι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα πρέπει να πούμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…ούτε κι αυτό το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, «θα φταίνε τα άστρα Μαρία, κάνε υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο να φύγει αυτός ο χρόνος. Τα χρόνια που περνούν θα ξέρεις πάντα ότι σου κλέβουν ό,τι μπορούν, αλλά σου αφήνουν την σοφία να καταλαβαίνεις»…ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΡΟΔΟΥΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. «Όλα τα πράγματα έχουν τουλάχιστον δυο εκδοχές Μαρία»

…Η εκδοχή της γυναίκας:

Ήταν παράξενος όταν έφθασα στο μπαράκι μας. Αρχικά σκέφτηκα ότι έχει θυμώσει που άργησα λίγο στο ραντεβού μας αλλά δεν το σχολίασε καθόλου αυτό. Ήταν δύσκολο να του ανοίξω συζήτηση μέσα στο θόρυβο και δε φαινόταν και πρόθυμος…έτσι σκέφτηκα να πάμε κάπου πιο ήσυχα για να συζητήσουμε τι του συμβαίνει.

Πήγαμε λοιπόν σε ένα εστιατόριο αλλά η διάθεσή του δεν άλλαξε και πολύ. Προσπάθησα να τον διασκεδάσω αλλά δεν τα κατάφερα και έτσι ρώτησα αν φταίω εγώ σε κάτι. Μου απάντησε «Όχι» αλλά η μονολεκτική του απάντηση δε με έπεισε. Καθώς γυρνούσαμε του είπα ότι τον αγαπώ και το μόνο που έκανε ήταν να με ακουμπήσει στον ώμο. Πώς να το εκλάβω;

Ήμουν πολύ ανήσυχη όταν φθάσαμε σπίτι και ήθελα να τον ρωτήσω μήπως σκεφτόταν να χωρίσουμε αλλά εν τω μεταξύ είχε αποσβολωθεί μπροστά στην τηλεόραση.

Απελπισμένη, πήγα να κοιμηθώ. Ήρθε στο κρεβάτι μας 10 λεπτά αργότερα. Κάναμε έρωτα αλλά ήταν πολύ αφηρημένος. Θέλησα να φύγω όμως τελικά αποκοιμήθηκα με δάκρυα στα μάτια. Δεν ξέρω καθόλου τι μπορεί να του συμβαίνει, τι τον απασχολούσε…Ίσως να έχει βρει κάποια άλλη…

3ον Η εκδοχή του Άντρα:

Η Σαχτάρ απέκλεισε τον Θρύλο μέσα στο Καραϊσκάκη, 1 – 1! Ξεφτίλα μέσα στην έδρα μας! Κωλομέρα… Το μόνο καλό είναι ότι π—-α.

ΠΑΤΕΡ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

4ον Εδώ γελάτε…

Ο πατέρας στέλνει τη μικρή, ξανθιά κόρη του, να σκουπίσει τα φύλλα από την αυλή.

Γυρνώντας η ξανθούλα, σέρνει το χτυπημένο της πόδι…

Τη ρωτάει τότε ο πατέρας της:

– Πως το χτύπησες, παιδί μου, το πόδι σου;

Κι εκείνη απαντά:

– Να! Σκουπίζοντας τα φύλλα, έπεσα από το δέντρο!

Όχι, πείτε πάτερ, ύστερα εγώ φταίω;

Υ.Γ.:Τι είναι κίτρινο και σιγά- σιγά γίνεται άσπρο;

– Η μπανάνα που κάνει στριπτίζ

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.