Διαστασεις,4406

1ον Γιατί πάτερ μου,

…όταν άνοιξαν τα σχολεία ευχήθηκαν άπαντες «Καλή σχολική Χρονιά»; Ενώ θα έπρεπε να πουν: «Καλή εξωσχολική χρονιά»; Το μάθημα των Γαλλικών, των Αγγλικών, του μπαλέτου, της μουσικής, της γυμναστικής και άλλων πολλών συνεχίζεται κανονικά, εκτός του σχολείου…Έτσι όπως πάνε τα πράγματα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα ρωτάει ο δάσκαλος (αν υποθέσουμε ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή στις αίθουσες): «Αν σου δώσω Γιώργο, 55 πορτοκάλια, 63 μανταρίνια, 27 μήλα, 18 κυδώνια και 43 αχλάδια, τι θα έχεις»; Και ο Γιώργος θα απαντά: « Mανάβικο κύριε»!

Χθες ο ΝΕΜΟ μπαίνοντας στο τρελοκομείο (εκεί βρήκε δουλειά…ΞΕΡΩ – ΞΕΡΩ KAI δωμάτιο θα μπορούσε να βρει), θέλει να πειράξει έναν τρελό (δεν κοιτά τα χάλια του): «Πόσοι πάνω-κάτω τρελοί είσαστε όλοι εδώ μέσα»; Τον ρωτά και παίρνει την απάντηση που του αρμόζει: «Πάντως, νεαρέ μου, λιγότεροι απ’ όσοι είστε εσείς στην κοινωνία έξω»!…

H μικρή Ελενίτσα από το διπλανό διαμέρισμα επίσης δεν πηγαίνει σχολείο…Φανερά προβληματισμένη χθες ρωτά τη μαμά της:

– Μανούλα μου πες μου σε παρακαλώ τι είναι έρωτας;

– Έρωτας κοριτσάκι μου είναι να βρεις ένα καλό παιδί, να σου κάνει δώρα, να σε πηγαίνει ταξίδια, να σου πάρει γούνα και κοσμήματα, κάνα αυτοκίνητο για να κινείσαι άνετα, να σου γράψει κάνα σπίτι στ’ όνομά σου, να σου έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να καλύπτεις τα έξοδά σου… Καταλαβαίνεις, κοριτσάκι μου;… ΑΥΤΟ είναι ΕΡΩΤΑΣ!

– Μα καλά μαμά, εγώ νόμιζα πως έρωτας είναι να περπατάς χεράκι – χεράκι στην παραλία, να μαζεύεις λουλουδάκια στο λιβάδι, να βλέπεις αγκαλιά το ηλιοβασίλεμα, να σε λούζει το φως του φεγγαριού…

Η μάνα αλλάζει χίλια χρώματα και περιέρχεται σε έξαλλη κατάσταση…

-Τι λες κοριτσάκι μου! Αυτά είναι μαλακίες που λεν οι παλιό κομμουνιστές για να γ—-ε τζάμπα!

Πάτερ, πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

2ον Χθες πάτερ μου…

Ζήτησα άδεια από τη διευθύντριά μου (αδερφή του Αλογοσκούφη, πρώτη ξαδέρφη του Σκρούτζ) να φύγω πιο νωρίς από τη δουλειά γιατί πεινούσα πολύ κι έπρεπε να πάω σπίτι μου να φάω κάτι.

Όταν της το λέω, εκείνη με ρωτάει:

– Πεινάς πολύ;

– Πεινάω, της απαντάω.

– Τότε πιες ένα ποτήρι νερό.

Στη συνέχεια με ξαναρωτάει αν πεινάω και μου βάζει να πιω άλλο ένα ποτήρι νερό… Αυτό γίνεται πολλές φορές, ώσπου κάποια στιγμή φούσκωσα. Η Διευθύντριά μου, με ρωτάει, αν μετά από τόσο νερό πεινάω ακόμα;

Όχι, απαντάω.

Oπότε η διευθύντριά μου με κοιτάει επιτιμητικά και μου λέει:

– Είδες; Δεν πεινούσες, δίψαγες…

Πάτερ να της ρίξω μια τώρα; Δεν θα περάσει ο εμπαιγμός…


Το λέει και η Αλέκα (αλήθεια αυτή γιατί τρώγεται σαν το σκύλο με τη γάτα με τον Αλαβάνο; Άβυσσος η ψυχή των αριστερών…)

3ον Ααα δεν σου είπα!

…Ένας συνάδελφός σου… παπάς δηλαδή κι ένας καλόγερος στέκονται στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στο χωριό μου κρατώντας ένα πανό που γράφει: “Το τέλος είναι κοντά. Αλλάξτε δρόμο πριν να είναι πολύ αργά!”

Περνάει το πρώτο αυτοκίνητο κι ο οδηγός του βγάζει το κεφάλι έξω απ το παράθυρο και φωνάζει:

– Δεν τραβάτε σπίτια σας, μουρλο-παπάδες!! και πατάει γκάζι.

Δεν περνάνε 5 δευτερόλεπτα και ακούγεται φρενάρισμα και στο τέλος ένα τρομερό τρακάρισμα, οπότε γυρίζει ο παπάς στον καλόγερο και λέει:

– Ρε συ, μήπως θα έπρεπε να γράψουμε καλύτερα: “Προσοχή, πεσμένη γέφυρα”;


Πάτερ, έχετε να μου πείτε κάτι; Για τη θεία Ροδούλα δεν σας λέω τίποτα σήμερα…Όχι τυχαία, ακόμη και οι μικρο-δονήσεις μιας πεταλούδας μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να φέρουν καταιγίδες στην άλλη άκρη του κόσμου, σύμφωνα με την επιστήμη του Χάους και της Πολυπλοκότητας…Επιστήμη που εφαρμόζει κατά γράμμα η ίδια. Στις στήλες σήμερα φωτογραφίες που στέλνει στους ψηφοφόρους με το Ταχυδρομείο… από κάτω γράφει: «Ερωτική Συνουσία» και προσθέτει: «Μην αφήνετε άλλους να γ—-ε τον κόσμο μας»…ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ; (πάτερ, δεν μ΄ ακούτε εεε;)

4ον Κρίμα γιατί Εδώ γελάτε…

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων επισκέπτεται τον γιατρό για τσεκ-απ.

Ο γιατρός αφού εξετάζει πρώτα τον άντρα του λέει:

– Είσαι μια χαρά, μήπως θέλεις να ρωτήσεις κάτι;

– Ναι γιατρέ μου. Την πρώτη φορά που κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου ζεσταίνομαι και ιδρώνω ενώ τη δεύτερη φορά κρυώνω και τουρτουρίζω…

– Καλά θα το σκεφθώ, λέει ο γιατρός.

Ο γιατρός εξετάζει και την ηλικιωμένη σύζυγο και αφού της λέει ότι είναι και αυτή μια χαρά την ρωτά μήπως έχει να ρωτήσει τίποτα. Εκείνη απαντά:

– Όχι γιατρέ ευχαριστώ.

– Να σας ρωτήσω εγώ κάτι; λέει ο γιατρός. Ο σύζυγός σας μου διαμαρτύρεται ότι την πρώτη φορά που κάνει έρωτα με σας ζεσταίνεται και ιδρώνει ενώ τη δεύτερη φορά κρυώνει και τουρτουρίζει, έχετε κάποια εξήγηση;

– Α τον γεροξεκούτη, μην ανησυχείτε γιατρέ, αυτό συμβαίνει γιατί η πρώτη φορά είναι τον Ιούλιο ενώ η δεύτερη έρχεται τον Δεκέμβριο!.

Υ.Γ.: – Ο Θεός πέθανε! (Νίτσε)

– Ο Νίτσε πέθανε! (Θεός)

Υ.Γ.1: – Πώς λέγεται το προφυλακτικό του παππού;

– Παπουτσοθήκη!!

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.