Διαστασεις,4306

1ον Είπα να τη δαγκώσω πάτερ μου…

Ρωτάει το φιδάκι την μαμά του:

– Μαμά, είμαστε δηλητηριώδη;

– Όχι, παιδί μου. Γιατί ρωτάς;

– Δάγκωθα τη γλώθθα μου!

Είπα να την «δαγκώθω τη γλώθθα» μου, να μιμηθώ το φιδάκι της αστείας ιστορίας που ξεκινά σήμερα Τρίτη την περιδιάβασή μας στις «Διαστάσεις». Να τη «δαγκώθω» που λέει κι εκείνο και να μην μιλήσω για την απουσία της πόλης στις εργασίες μιας συνάντησης που διοργανώνονταν στην πόλη. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν ήταν κανένας εκεί…Πλην Λακεδαιμονίων…Ας είναι. Μην ακούσω όμως να γκρινιάζετε και να λέτε ότι δεν γίνεται τίποτε στην πόλη και στον τόπο μας θα σας πυροβολήσω κι ας με βάλουν σε κελί Φυλακών μετά. «Λόγος Γυναικών» το θέμα του συνεδρίου, λόγος ζωής δηλαδή, δημιουργίας, αγάπης, απόγνωσης, απελπισίας…Κι εσείς απόντες…Ήταν φαίνεται που έχετε συνηθίσει να ακούτε μόνο το δικό σας λόγο…Και να λέγατε και κάτι…Γι’ αυτό: «Αλλάξτε πόλη» που λέει και το σύνθημα της 1ης φωτογραφίας, δεν σας θέλουμε…

2ον Ας ζήσουμε τον μύθο μας καλύτερα…

…από το να ψάχνουμε τους ακροατές κοιτώντας στον ουρανό (φωτο 2η ) ή να ζητάμε τα ρέστα από τον Θεό, όπως ο φίλος μας στην 3η φωτογραφία. Ας δούμε πρώτα τι φταίει με τον εαυτό μας …Δίνω τα SOS της μυθολογίας πάτερ μου…(Μην πτοήστε φιλαράκια μου, αν σκοντάψατε στις εξετάσεις! Εσείς να είστε καλά και εξετάσεις χιλιάδες στη ζωή σας, όπου θα θριαμβεύετε πάντα)… Ο Ιαπετός, στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, ήταν Τιτάνας. Γιος του Ουρανού και της Γης, των αρχέγονων στοιχείων δημιουργίας του σύμπαντος. Πριν από την κυριαρχία των Ολύμπιων θεών, ήταν άρχοντας του κόσμου, πατέρας των θεών και των ανθρώπων. Αγάπησε την Κλυμένη, κόρη του Ωκεανού και απέκτησε μαζί της τον Άτλαντα, το Μενοίτιο, τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα. Μαζί με τα αδέλφια του, τους άλλους Τιτάνες, πολέμησε το Δία και τους θεούς του Ολύμπου. Ο Ιαπετός εγκαταστάθηκε στην Όθρυ κι από κει αποσπoύσε πέτρες που εκτόξευε εναντίον των αντιπάλων του. Οι θεοί μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν τη δύναμη των Τιτάνων, αντιπαρέθεσαν τους Εκατόγχειρες, πλάσματα τεράστιας φυσικής ρώμης. Ο θόρυβος της μάχης έσειε ταυτόχρονα τον ουρανό, τη θάλασσα και τη γη και έφτανε μέχρι το κέντρο της, τον Τάρταρο. Στον πόλεμο αυτό, οι άνθρωποι τάχθηκαν με το μέρος των Τιτάνων. Γι’ αυτό οι θεοί τους κατέστρεψαν.

3ον Η γενιά του Ιαπετού, με το Δευκαλίωνα, γιο του Προμηθέα, ανέλαβε το χρίσμα της επαναδημιουργίας του ανθρώπινου γένους. Τον έπλασε από χώμα και νερό δίνοντάς του τα απαραίτητα στοιχεία για να επιβιώσει, τη φωτιά και την πολιτική εξουσία. Πάτερ μου και το άλλο που λέγεται με τον Αδάμ και την Εύα τελικά τι είναι; Ριμέϊκ; OK πάτερ μου βρίσκω αμέσως ένα πιο σεμνό θέμα…από την ανεξάντλητη ατζέντα μου: Το ήξερες ότι όσο ισορροπημένη και αν είναι η ερωτική ζωή ενός ζευγαριού πάντα υπάρχει ένα “αγκάθι” στη σχέση τους (ο άντρας μου πάτερ;). Η απορία του άνδρα αν η σύντροφός του προσποιείται ή πραγματικά βιώνει τον οργασμό κατά την ερωτική πράξη και ο προβληματισμός της γυναίκας σχετικά με το πώς μπορεί να τον επιτύχει (μ΄αυτόν που έμπλεξα χλωμό το βλέπω). Άλλωστε, το 43% των γυναικών αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή δεν έχουν βιώσει ποτέ οργασμό, ενώ οι περισσότερες έχουν τουλάχιστον μία φορά προσποιηθεί…Τι τραβάνε οι χορεύτριες…

4ον Κι εδώ γελάμε

Ο Ιησούς, ο Μωυσής και ένας γεράκος παίζουν γκολφ.

Πιάνει πρώτος ο Μωυσής το μπαστούνι και ρίχνει μία… τσααααφ και η μπάλα πέφτει μέσα σε μία λιμνούλα με νερό.

Πάει προς τα εκεί, ακουμπάει στη λιμνούλα το ραβδί του (όπως στο Νείλο) και… κλααατς… ανοίγουν τα νερά. Περπατά μέσα στην κοίτη, ρίχνει μία με το μπαστούνι του και να η μπάλα μέσα στην τρύπα.

Σειρά του Ιησού:

Ρίχνει μια μακρινή μπαλιά βζζζιιιινν και μπλούμ πάλι η μπαλίτσα μέσα στη λιμνούλα.. Πάει ο Ιησούς, περπατάει πάνω στα νερά, κάνει ένα νεύμα με το χέρι του, η μπαλίτσα ανεβαίνει στην επιφάνεια και στέκεται. Την χτυπά ξανά ο Ιησούς,και αυτή πάει μέσα στην τρύπα και για αυτόν.

Σειρά του γεράκου τώρα αλλά με τι καρδιά να παίξει με όλα αυτά που βλέπει. Ρίχνει μια με το μπαστούνι βζζζιιιινν…… και η μπάλα πέφτει μέσα στο νερό και την καταπίνει ένα ψάρι. Εκείνη την ώρα πετάει ένας γλάρος, βουτάει, πιάνει το ψάρι από τη λιμνούλα και το καταπίνει. Όπως σηκώνεται να φύγει ο γλάρος, πετάγεται ένας κυνηγός μέσα από κάποιους θάμνους και με την καραμπίνα του ρίχνει μια και τον πετυχαίνει. Όπως τον παίρνουν τα σκάγια, ο γλάρος ανοίγει το στόμα του και ελευθερώνει το ψάρι.Το ψάρι πέφτει κάτω και, όπως σπαρταράει, του φεύγει η μπαλίτσα μέσα από το στόμα, η οποία χοροπηδά και μπαίνει στην τρύπα!!!

Γυρίζει τότε ο Ιησούς και λέει στο γεράκο. Ρε, συ πατέρα, είπαμε να παίξουμε γκόλφ.

Μην το ξεφτιλίσουμε και τελείως….

Υ.Γ.: Επειδή η όρεξη της φίλης γείτονας και κουμπάρας Τουρκίας άνοιξε στις 29 Μαΐου του 1453 και από τότε δεν λέει να κλείσει, η προσφορά του «Κόσμου» στην φωτογραφία της 4ης στήλης…

Υ.Γ.1: Ψψτ κουμπάροι, μην το ξεφτιλίσουμε και τελείως….

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.