Διαστασεις,4304

1ον Γιατί ο πελαργός στέκεται στο ένα πόδι πάτερ μου;

Γιατί αν σηκώσει και το άλλο θα πέσει! Έτσι και η πολιτική μας σε όλα τα ζητήματα, πολιτική στο ένα πόδι, του ποδιού και εν συνεχεία πολίτες του κλότσου, από το ίδιο πόδι, και του μπάτσου (μπαρντόν Αστυνόμε μου στον άλλο μπάτσο αναφέρομαι)…Για δείτε όμως πώς καταρρέουν οι μύθοι! Μέχρι χθες μέλι γάλα, σήμερα, μήνυμα και αυστηρό διάβημα…Είπα μύθους και θυμήθηκα… Να ένας που έμαθα μόλις χθες: Το ότι η ελληνική δεν έγινε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφο ή οτι δεν έγινε παγκόσμια επίσημη γλώσσα για τον ίδιο λόγο είναι ένας αστικός μύθος. Ο ίδιος μύθος κυκλοφορεί και για την γερμανική γλώσσα. Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχουν επίσημη γλώσσα αλλά η αγγλική χρησιμοποιείται de facto, δηλαδή συμβατικά και εκ των πραγμάτων χωρίς καμία συγκεκριμένη απόφαση. Μόνο ορισμένες πολιτείες έχουν θεσπίσει επίσημη γλώσσα. Άλλωστε είναι απλά αδύνατο οι πρώτοι Αμερικανοί που μιλούσαν μόνο αγγλικά και ήταν αρκετά πιστοί στον αγγλοσαξονικό πολιτισμό (φιλοσοφία, αρχιτεκτονική, νομοθεσία) να διάλεγαν άλλη γλώσσα για το κράτος τους. Ακόμα και αν το έκαναν, οι πολίτες των ΗΠΑ θα το ακύρωναν πολύ γρήγορα στην πράξη.

2ον Ο λόγος γίνεται για τον Έρωτα…

…για τον Έρωτα που δεν πιάνεται, ούτε αγγίζεται, ούτε παρουσιάζεται ξαφνικά μπροστά μας. Τον Έρωτα που δεν είναι ιδέα, ούτε συναίσθημα, ούτε γεννιέται στη φαντασία μας. Τον Έρωτα που είναι θεός υπαρκτός κι έχει τη δική του ιστορία. Αυτός ο Έρωτας είναι μία δύναμη του κόσμου που στρέφεται εναντίον όλων, μία οντότητα διαρκώς ανικανοποίητη και ανήσυχη που όμως κάποτε έρχεται η στιγμή και ερωτεύεται … Αφήνω τελίτσες πάτερ μου για να συμπληρώσουν οι αναγνώστες ονόματα και λοιπά στοιχεία, να βάλουν εκείνοι τα ερωτόλογα, τα χτυποκάρδια και τις ανησυχίες…Ανεπιφύλακτα ερωτευτείτε αυτό το Σαββατοκύριακο κι από Δευτέρα βλέπουμε… «Στα νησιά του Σολομώντα εκείνος που φεύγει απ’ τη ζωή, μπορεί να διαλέξει τι θα γίνει μετά το θάνατο. Επιλέγει συχνά μια πεταλούδα»…Πάτερ μου μπορώ να επιλέξω να είμαι Διευθύντρια και η Διευθύντρια ρεπόρτερ; Όχι το ρωτώ για να δω αν μπορώ να ελπίζω κάπου, κάπως, κάποτε σε καλύτερες μέρες…

3ον Ας ανοίξουμε το Ελληνο-Τουρκικό λεξικό…

…μήπως κατορθώσουμε να συνεννοηθούμε με τη γείτονα, φίλη και κουμπάρα Τουρκία (πάλι προσέγγιση βήμα – βήμα κάνω)

Μάθετε λοιπόν πώς λέγεται στην τουρκική:

Το Άρμα μάχης: Τσαμπουκά τουτού.

Ο Μάστορας: Μερεμέτ τσογλάν.

Η Πεταλούδα: Εμπριμέ-κουνούπ.

– Πώς λέγεται η τουλούμπα στα Tούρκικα;

– Κοτλέ-τσουτσού! (Πάτερ πιπέρι…)

4ον Κι εδώ γελάμε…

…προβληματιζόμενες σαφώς με την αχάριστη στάση του ανδρικού φύλου…

Είναι λοιπόν η γυναίκα ενός τύπου, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς στο νοσοκομείο με κρίσεις. Τη μία πέφτει σε κώμα, την άλλη γίνεται καλύτερα, κ.ο.κ.

Παρόλα αυτά, αυτή ήταν στο πλευρό του κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Σε μια στιγμή, και εκεί που καθόταν και τον κοίταζε που ξάπλωνε στο κρεββάτι του νοσοκομείου, αυτός ανοίγει λίγο τα μάτια του και της ψιθυρίζει με βαρύ τόνο:

– Ξέρεις κάτι; Ήσουν πάντα στο πλευρό μου σε όλες μου τις δύσκολες στιγμές… Όταν απολύθηκα από τη δουλειά μου, ήσουν εκεί να με παρηγορήσεις, όταν η επιχείρησή μου απέτυχε, ήσουν εκεί να με υποστηρίξεις, όταν με πυροβόλησαν στο δάσος, ήσουν εκεί, όταν χάσαμε το σπίτι, ήσουν πάντα μαζί μου… Τώρα που η υγεία μου κλονίστηκε, είσαι συνεχώς στο πλευρό μου… Λοιπόν ξέρεις κάτι;

– Τι, αγάπη μου; τον ρωτάει εμφανώς συγκινημένη η γυναίκα του.

– Δεν φεύγεις, μωρή γκαντέμω, από δίπλα μου, μπας και δω και γω μια άσπρη μέρα;

Υ.Γ.: – Πώς πέθανε ο Μπάτμαν,

ο Σούπερμαν και ο Σπάϊντερμαν;

– Τους πάτησε ο Πούλμαν!

Υ.Γ.1: Kalo savatokuriako

(και λίγο από Δευτέρα)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.