Διαστασεις,4302

1. Τρόμαξα να βρω χώρο…

…να παρκάρω πάτερ μου ( στην 1η φωτο το νεοαποκτηθέν τρίκυκλό μου). Πω! πω! πώς έγινε η πόλη έτσι; Δεν την αναγνωρίζω. Η δε θεία Ροδούλα, όταν βγαίνει έξω κρατά χάρτη στο χέρι της (όταν γυρίζει κρατά ένα τεκνό). Καλοκαίριασε…αυτό ήταν: καύσωνας, άνοδος της θερμοκρασίας, μουντιάλ και τηλεόραση στη βεράντα, μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, καλογυμνασμένα σώματα στις παραλίες (κάπως θα πρέπει να δροσίζετε το μάτι μας). Γιατί για το στομάχι μας ξέρουμε. ΠΑΓΩΤΟ (ένα μόνο δεν φτάνει) ΠΑΓΩΤΑ. Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό…Όχι σαν τα σημερινά παιδιά, που για να φάνε παγωτό, τεμπελιάζουν τόσο, που στέλνουν εσένα για να το πάρεις… Ένας άλλος τρόπος για να δροσιστεί κανείς είναι να μιμηθεί το παράδειγμα των παιδιών στην 2η φωτογραφία. Τσιτσιολίνες θα γίνουμε στα σιντριβάνια της Κομοτηνής…Τώρα που το σκέφτομαι αρκετούς θα μπορούσαμε να σπρώξουμε κατά λάθος εκεί…

2. Εντρυφώ στην Αιγυπτιακή ιστορία πάτερ μου…

… μαθαίνω λοιπόν ότι το 2000 π.Χ. οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν ένα είδος προφυλακτικού φτιαγμένο από μεμβράνη που έπαιρναν από κροκόδειλους…Τι να υποθέσω τώρα πάτερ μου; Είναι να μην πάθουν κατάθλιψη οι γυναίκες σήμερα βλέποντας το μήκος των σύγχρονων προφυλακτικών; Το έπιασα το υπονοούμενο πάτερ μου, μην κοιτάς που δεν μιλάω…(Έφερε και τα σύνεργα μαζί του αναγνώστη μου μήπως και σώσει την ψυχή μου, δες και μόνος σου στην 3η φωτογραφία)… Πάντως αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τη δική μας ιστορία και όχι την αιγυπτιακή δεν έχετε παρά να περάσετε μια βόλτα από το κιόσκι της πληροφόρησης – προβολής που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Σας περιμένει ο Νίκος εκεί (ο Νίκος Πουρτσίδης, γνωστός δημοσιογράφος) μαζί με τις ερωτήσεις καταθέτετε και παράπονα όπως μαθαίνω…στην 4η φωτογραφία σαν να τον ζώσατε πολλοί. Ένας – ένας όλοι θα πάρετε…

3. Συνεχίζεται η προετοιμασία για τις εξετάσεις…

…και σήμερα αποκλειστικά στον «Κόσμο» οι SOS ερωτήσεις… και φυσικά οι απαντήσεις που δίνει το «φροντιστήριό» μας…

Πώς λέγεται;

– Βραζιλιάνος πορνοστάρ:

Ντον Χοσέ λος Πέος Ντούρος.

– Αιγύπτιος ανίκανος:

Αλή Μουπέφτι.

– Γιαπωνέζος νεκροθάφτης:

Νασουσίρο Τοκασόνι.

– Γιαπωνέζος ουρολόγος:

Κίταμου Ταούρα.

4. Κι εδώ γελάμε…

Λοιπόν ο κ. Μπους, νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε να κάνει περιοδείες σε διάφορες επαρχίες του κράτους για να αυξήσει τον αριθμό των ψηφοφόρων του.

Έτσι όπως οδηγούσε ο προσωπικός του σοφέρ την cadilac του προέδρου κατά λάθος πάτησε μια κότα.

Στενοχωρημένος ο Μπους πάει και βρίσκει τον ιδιοκτήτη της αδικοχαμένης κότας και θέλησε να τον αποζημιώσει. Με το που μαθαίνει ο χωριάτης ότι η κότα του είναι νεκρή αρχίζει τον Μπους στο μπουνίδι και στο κλωτσίδι… Τέλος παντων γυρίζει στο αυτοκίνητο του καταμελανιασμένος και συνεχίζει την περιοδεία του… Μετά από λίγη ώρα ο απρόσεκτος οδηγός του προέδρου πάτησε ένα γουρούνι.

Και του λέει ο πρόεδρος:

– Καλύτερα να πας εσύ στο σπίτι του ιδιοκτήτη του γουρουνιού για να τον πληροφορήσεις για το κακό.

O οδηγός δέχτηκε. Μπαίνει λοιπόν μεσ’ το σπίτι του ιδιοκτήτη.

Περνάει μια ώρα και δεν είχε βγει ο οδηγός. Πέρασε και δεύτερη, ούτε φωνή ούτε ακρόαση ο οδηγός. Μετά από τρεις ώρες βγήκε έξω αγκαλιά με άλλους δυο και φάνηκαν και οι τρεις τους μεθυσμένοι και πολύ χαρούμενοι. Τα βλέπει αυτά ο Μπους και τα χάνει. Πλησιάζει και ρωτάει τον οδηγό:

– Τι τους έκανες και σε συμπάθησαν τόσο;

Και απαντάει ο οδηγός:

– Δεν ξέρω κύριε. Εγώ με το που μπήκα είπα μόνο: ‘Το σκότωσα το γουρούνι’!

Υ.Γ.: – Τι είναι ένας σκελετός πίσω από ένα δέντρο;

– Μία ξανθιά που ξεχάστηκε στο κρυφτό!

Υ.Γ.1: Έκανα ότι τις ξεχνάω σήμερα και τσίμπησαν οι ξανθιές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.