Διαστασεις,4300

1ο Φεύγω πάτερ μου…

…η αφύπνιση της Λατινικής Αμερικής με έλκει, όπως ο μαγνήτης την καρφίτσα, το καρβέλι ψωμί τον πεινασμένο και τη θεία μου τη Ροδούλα ο καλογυμνασμένος boodybilderας…Φεύγω για Βολιβία και Έβο Μοράλες (1η φωτο με χωρίστρα στη μέση, πώς την πετυχαίνει πάτερ μου;), για Βενεζουέλα και Ούγκο Τσάβες. Φεύγω για να το ζήσω τώρα πριν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για παροδικό λαϊκισμό που τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι οι φτωχοί! (πώς γίνεται αλήθεια πάτερ μου τον λογαριασμό να τον πληρώνουν μονίμως οι φτωχοί;) Πάω Λατινική Αμερική! Το αποφάσισα. Κάτι μικρές λεπτομέρειες μένει να ρυθμίσω με πρώτη να πείσω τη Διευθύντριά μου. Ψιλοπράγματα (;) δηλαδή…με το που θα με δει στην πόρτα της θα μου πει: «Φύγε»! Πριν ανοίξω το στόμα μου…

2ο Το άγχος γίνεται επικίνδυνο και μπορεί να κάνει κακό…

… όταν δεν μπορούμε πια να το ελέγξουμε, γιατί τότε: περιορίζει την πραγματική μας ικανότητα για επίδοση και μας κάνει να υποφέρουμε… Οπότε φιλαράκια μου μακριά το άγχος από εσάς. Μέρες εξετάσεων γαρ πάτερ και πάλι ένα σφίξιμο το νιώθω (παιδικό τραύμα το λένε οι επιστήμονες). Μακριά το άγχος και ο φόβος μήπως απογοητεύσετε τους γονείς σας (απογοητεύτηκαν εκείνοι όταν σας είδαν στο μαιευτήριο (χιχιχι)). Το άγχος κινητοποιείται από αρνητικές σκέψεις, μεγαλώνει μέσα απ’ αυτές και τελικά, στην χειρότερη περίπτωση, μπορεί να μας ακινητοποιήσει όταν ξεφεύγει τελείως από τον έλεγχό μας και να μας οδηγήσει να εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας. (Λάθος! Καλύτερα να παίξετε σαξόφωνο για λίγο μέχρι να ηρεμήσετε, φώτο 2η) Επίσης, μέσα από τις αρνητικές σκέψεις που κάνουμε όταν φοβόμαστε κάτι πολύ άθελά μας «προετοιμάζουμε» την αποτυχία, αφού ασυνείδητα σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτύχουμε! (Είδατε πόσο σοβαρά τα λέω πάτερ μου; Σκονάκι έκανα αλλά αυτό μην το πείτε στους μαθητές και θεωρηθεί ότι τους βάζουμε ιδέες).

3ο Η Μείωση της επίδοσης…

…η δυσκολία συγκέντρωσης, διανοητικό μπλοκάρισμα (μπλακ-άουτ (το παθαίνεις και με έναν ωραίο γκόμενο αυτό)),η δυσκολία οργάνωσης των πληροφοριών (αυτό σε μια κακή συνέντευξη τύπου), τα ψυχοσωματικά συμπτώματα (πονοκέφαλοι, κοιλόπονοι, ταχυκαρδία, εφίδρωση, συχνοουρία, τρέμουλο, ναυτία, μυϊκή υπερένταση (όταν φάτε πολλά παγωτά) είναι κάποια από τα συμπτώματα του άγχους φιλαράκια μου…Κι έρχονται μετά οι αρνητικές σκέψεις, η μείωση της αυτοπεποίθησης, η ευσυγκινησία, η ευερεθιστότητα, ο άσχημος ύπνος.

Γιατί όλα αυτά; Στην πλειοψηφία των διαγωνιζόμενων για μια θέση στο πανεπιστήμιο (την ίδια θέση που ονειρεύονταν ο μπαμπάς ή η μαμά γι’ αυτό και τώρα σας λένε: «διάβασε να περάσεις κάπου αλλιώς σερβιτόρος θα γίνεις». Στην 3η φωτογραφία η αγγελία για να μην την ψάχνετε μετά τις εξετάσεις, black χιούμορ το λένε αυτό στο χωριό μου). « Όχι, δεν θα φοβηθώ» πρέπει να πεις φίλε μου, ή και το άλλο: «θα πετύχω στα σίγουρα!», αλλά: «Ακόμα κι αν φοβηθώ, θα το αντιμετωπίσω», «θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχω»… Ξεκούραση & καλός ύπνος, πρωινό μπάνιο με χλιαρό νερό και συχνές επαναλήψεις… Ο «Κόσμος» θα σας αγαπά είτε περάσετε στις εξετάσεις είτε όχι! Και η ζωή επίσης…θα σας περιμένει με νέες χαρές, πολλές χαρές και λίγες λύπες, ελάχιστες…

4ο Και για να σας αποδείξω ότι…

…είστε έτοιμοι ορίστε κάποιες απαντήσεις που μπορείτε εύκολα να δώσετε γιατί τις γνωρίζουν και μικρά μωρά, όπως αυτό της 4ης φωτογραφίας (το γλυκούλι μας):

Πώς λέγεται:Ο λοχίας-αδερφή;

Αμφιλοχίας.

– Ο ταξιτζής στα Αραβικά;

Ομάρ Ταρίφ.

– Η Ινδιάνα που ανεβαίνει στο βουνό;

Αγκομαχώντας.

– Πώς νιαουρίζει μια πεινασμένη γάτα;

Πι-νιά.

Κι εδώ γελάμε…

Ήταν δύο ξανθιές στην παραλία και συζητούσαν. Σε μια στιγμή, λέει η μία:

– Ρε συ, άκου! Θα παίξουμε τέννις μιλώντας Αγγλικά, για να κάνουμε εντύπωση σε αυτούς τους κούκλους εκεί!

– ΟΚ!

Σηκώνονται λοιπόν και λέει η μία:

– Give me the ball!

Και η άλλη:

– Ποιο μπολ, εκείνο με τα κεφτεδάκια;!!!

Υ.Γ.: Γιατί οι έξυπνες γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για τους άνδρες;

– Γιατί τα ετερώνυμα έλκονται…

Υ.Γ.: Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα εξεταστή!

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.