Διαστασεις,4283

1. Τον χουφτώσατε;

Σας το έλεγα εγώ χουφτώστε τον, χουφτώστε τον αλλά εσείς αντί να πιάσετε τον Μάη θέλατε να μου τρέχετε στις διαδηλώσεις και στις εργατικές πορείες. Εγώ σας έλεγα να ψήσετε και να φάτε κι εσείς θέλατε να σηκώνετε πανό, κόκκινες σημαίες και να βροντοφωνάζετε συνθήματα κατά της λιτότητας, της ακρίβειας και της ανεργίας. Καλά να πάθετε! Ας με ακούγατε κι ας φωνάζετε όλοι μαζί: «Ζήτω το ψητό αμνοερίφιο, η σπάλα και η μπριζόλα στα κάρβουνα» κι όχι: «Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά ενότητας και αγώνα». Με πονούν ακόμη τα τύμπανα από τις φωνές. Αμάν πια! Χαλάσατε τον κόσμο με τις κινητοποιήσεις, την κοσμοσυρροή και το αγωνιστικό πνεύμα. Αμάν! Σας βαρέθηκα κι εγώ διαφωνώ, αντιδρώ, απαιτώ, αλλά δεν κάνω κι έτσι. Ληγμένα πήρατε και κάνατε έτσι; (Σημείωση:Στην 1η φωτογραφία ο νεαρός πιάνει το κεφάλι του. Τέτοια συμμετοχή, τόσο πάθος ούτε κι αυτός δεν το περίμενε. Γι αυτό τον άκουσα να σιγο-μουρμουρά: «Ποιος θα σηκώσει το πανό ρε γαμώτο»;)

2. Δεν έχουν το Θεό τους…

…Κρίμα το κουστούμι της Ευρώπης που σχεδιάζει με τα χεράκια της η Κοντολίζα μας (το μας είναι για να μπερδέψει τους κατασκόπους). Σε νέα πρόκληση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου (φώτο 2η), προχώρησε, το Σάββατο, ομάδα Γκρίζων Λύκων στη Μαλακοπή Καππαδοκίας. Περίπου 40 ακραίοι εθνικιστές περίμεναν τον κ. Βαρθολομαίο έξω από την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων, όπου έψαλε τον εσπερινό, φώναξαν συνθήματα σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σύμβολο της οργάνωσής τους και ανάρτησαν στο καμπαναριό την τουρκική σημαία. Ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον εσπερινό, χωρίς να δώσει σημασία στους διαμαρτυρόμενους, όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός λέγοντας ότι τα συνθήματα των συγκεντρωμένων έλεγαν ότι “Ο Θεός είναι μέγας”, κάτι στο οποίο πιστεύουν και οι Χριστιανοί. “Και εμείς λέμε ότι είναι μέγιστος ο Θεός, ύψιστος ο Θεός. Για εμάς είναι ο Αναστάς εκ των νεκρών, για εμάς είναι ο Τριαδικός Θεός. Έχουμε κατανόηση, δε μνησικακούμε εναντίον ουδενός, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτός ο μέγιστος και ύψιστος Θεός, τον οποίον επικαλούνται και αυτοί, δεν αρέσκεται και δεν ευαρεστείται σε τέτοιου είδους μισαλλοδοξίες και φανατισμούς”, είπε χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζοντας το θρησκευτικό φανατισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

(Όμως ξεχνάτε κάτι Παναγιότατε, οι εν λόγω δεν έχουν το Θεό τους! Τώρα εγώ είμαι ντιπ μ—–ς που περιμένω κάτι εγχώριους «αγωνιστές» να καταδικάσουν τα γεγονότα και αυτά και άλλα πολλά πάτερ μου; Εκείνοι όμως σιωπούν ή όταν δεν σιωπούν υποδεικνύουν σε άλλους ποια γλώσσα θα μιλούν, ποια εθνικότητα θα δηλώνουν, ποια τραγούδια θα άδουν και με ποια παραμύθια θα μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Τόσο αγωνιστές! (Και αριστεροί πάντα πάτερ μου…)

3. Το είπε ο Παπαγάλος…

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε ολόκληρες μέρες πέρασε στη φυλακή ένας παπαγάλος (φωτογραφία 3η ) από την Αργεντινή (Μια που το έφερε η κουβέντα, ερώτηση προς τη Διεύθυνση: Εγώ πότε θα πάω; Το ρωτώ γιατί έχω να ταξιδέψω από τότε που τα Δωδεκάνησα τελούσαν υπό Ιταλική κυριαρχία). Που βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα δεν ήταν φταίξιμο δικό του, αλλά της γοητείας του! Βλέπετε τόσο ξεχωριστός φαίνεται πως είναι, που οι δυο διεκδικητές της ιδιοκτησίας του έφτασαν στα δικαστήρια για να ξεκαθαρίσουν σε ποιον ανήκει! Όταν ο δικαστής Κάρλος είδε τους γείτονες Χόρχε Μασάδο και Αρ Βέγκα να τσακώνονται για τον Πέπο, αποφάσισε, ότι υπήρχε μόνο μια λύση: να κλείσουν τον περίφημο παπαγάλο φυλακή μέχρι να ομολογήσει ποιος είναι το αφεντικό του. Έτσι ο Πέπο μπήκε σε ένα κελί και έζησε αρκετές ώρες “ανάκρισης” μέχρι που ομολόγησε! Μετά από πέντε μέρες είπε “Χόρχε” και μάλιστα τραγούδησε το ρεφρέν από τον ύμνο της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαν Λορέντζο, της αγαπημένης του αφεντικού του. Συγκινημένος ο Χόρχε Μασάδο έσπευσε να παραλάβει το αγαπημένο του πτηνό, ενώ δήλωσε, ότι ήταν σίγουρος, πως ο Πέπο δε θα τον απογοήτευε γιατί είναι πραγματικός φίλος και υποστηρικτής της Σαν Λορέντζο! Κάτι άλλα παπαγαλάκια βέβαια δεν είναι τόσο πιστά, άλλα λένε τη μία φορά και άλλα την άλλη, ένας υπηρέτης (παπαγάλος) πολλοί οι αφεντάδες…Όχι παίζουμε ή μάλλον παπαγαλίζουμε.

4. Εδώ γελάμε…

Μια μέρα ο Θεός και ο Αδάμ συζητούσαν (το μήλο της 4ης φωτογραφίας δεν έχει σχέση με το ανέκδοτο, την Εύα και τον Αδάμ. Απορώ πώς σας πέρασε από το νου; Υπενθύμιση είναι ότι πρέπει να τρώτε τουλάχιστον ένα την ημέρα για να κάνει τον γιατρό πέρα (μαζί με το φακελάκι)). Ρωτάει λοιπόν ο Αδάμ το Θεό:

– «Γιατί έκανες την Εύα τόσο απαλή και τρυφερή;».

– «Για να τη θέλεις» απαντά ο Θεός.

Ξαναρωτάει ο Αδάμ το Θεό:

– «Γιατί έκανες την Εύα τόσο ελκυστική;».

– «Για να τη θέλεις», απαντάει ο Θεός.

Μετά από λίγο ξαναρωτάει ο Αδάμ το Θεό:

– «Γιατί έκανες την Εύα τόσο ηλίθια;».

– «Για να σε θέλει», απαντάει ο Θεός…

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.