Διαστασεις,13/6/08

1ο «Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή, Μαρία παιδί μου, είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν»… άρχισε πάλι πάτερ. Προσπαθεί να επιλέξει δίαιτα, δεν μπορεί, όπως λέει, να βγει όπως – όπως στην παραλία. Οπότε έφτιαξε το δικό της πρόγραμμα. Το μελετά τώρα που σας γράφω με την Ταραντούλα…

1. Αν κανένας δεν σας βλέπει να τρώτε, τότε αυτό που τρώτε δεν έχει θερμίδες.

2. Αν πίνετε μια διαιτητική σόδα τρώγοντας μια σοκολάτα, τότε αυτά τα δύο αλληλο-ακυρώνονται.

3. Οταν τρώτε με κάποιον άλλον, οι θερμίδες δεν λογαριάζονται αν και οι δύο τρώτε την ίδια ποσότητα.

4. Τροφές που τρώγονται για ιατρικούς λόγους δεν έχουν θερμίδες. Αυτές περιλαμβάνουν σοκολάτες που δίνουν ενέργεια, brandy, κέικς και παγωτά.

5. Οι πάστες σε κομμάτια δεν περιέχουν θερμίδες επειδή το κομμάτιασμα αφήνει τις θερμίδες να διαρρεύσουν.

6. Εάν τρώτε φαγητό από το πιάτο ενός άλλου, οι θερμίδες δεν λογαριάζονται.

7. Τα μεζεδάκια που σχετίζονται με τις ταινίες στην τηλεόραση ή το βίντεο έχουν πολύ χαμηλότερη θερμιδική αξία επειδή είναι τμήμα της διασκέδασης και όχι τμήμα της προσωπικής πλήρωσης σε τροφή.

8. Και βέβαια ΥΠΑΡΧΟΥΝ διαιτητικές σοκολάτες και γκοφρέτες εκεί έξω, παρ’ ότι οι εταιρίες επιμένουν να μην τις αναφέρουν στις συσκευασίες. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας και διαλέξτε τις σωστές.

Πάτερ, δεν πάει καλά…

2ο Η Ταραντούλα μαθαίνει νέα από το χωριό της…

– Πώς πάει η κόρη σου; (μιλά με τον ξάδερφό της, τον Γιώργο)

– Καθόλου καλά! Πέρασαν δύο μήνες από το γάμο και ο γαμπρός έφαγε όλη την προίκα που της έδωσα.

– Σοβαρά! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Τι προίκα της έδωσες;

– Μία προβατίνα, ένα κατσίκι και πέντε κότες!

What can I say πάτερ μου;

3ο Η αλήθεια είναι πάτερ,

ότι εδώ και πολλά χρόνια έχει μπει ταφόπλακα στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Ήδη εργαζόμαστε 65 ώρες την εβδομάδα. Το θέμα είναι ότι δεν το είχαμε πει στους Υπουργούς Απασχόλησης. Έτσι, η Φάνη και μετά ξανά Πάλη Πετραλιά όπου να ναι πέφτω, άδικα απείχε, το flexicurity καλά κρατεί και στο τελευταίο χωριό αυτής της χώρας… Στην Ελλάδα πάτερ μου, υπολογίζεται ότι πάνω από 150.000 παιδιά (ΠΑΙΔΙΑ) έως 18 ετών εργάζονται, ενώ 460.000 παιδιά (ΠΑΙΔΙΑ) κάτω των 18 ετών ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αλλά γι΄ αυτά κουβέντα, αφού δεν είναι «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»…

4ο Εδώ γελάτε…

Ο καθηγητής ιατρικής κάνει ανατομία και λέει στους φοιτητές:

– Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι δεν πρέπει να σας αποστρέφει τίποτα που περιλαμβάνει το ανθρώπινο σώμα.

Στη συνέχεια τραβά το σεντόνι πάνω από το πτώμα και βάζει το δάχτυλό του στον πρωκτό του πτώματος και μετά το βάζει στο στόμα του. «Τώρα κάντε και σεις το ίδιο πράγμα»», διατάσσει ο καθηγητής.

Οι σπουδαστές εδώ τα έπαιξαν, δίστασαν για αρκετά λεπτά, αλλά τελικά ξεκίνησαν ένας – ένας με τη σειρά να βάζουν το δάχτυλο, να το τραβούν, και μετά να το βάζουν στο στόμα τους. Όταν τελείωσαν όλοι, ο καθηγητής τους κοίταξε προσεκτικά, και είπε,:

«Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι η παρατήρηση».Έβαλα στον νεκρό το μεσαίο μου δάχτυλο και στο στόμα μου το δείκτη μου. Τώρα μάθετε να δίνετε προσοχή».

Υ.Γ.

Από την 48ώρη δουλειά, στην δουλεία των 65 ωρών…

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.