Διαστασεις, 4687

1ο Ααααχ Αααααχ αναστεναγμός είναι πάτερ μου…

(στις φωτογραφίες της στήλης το αύριο του τόπου μας πάτερ, που ενώ κανονικά θα πρέπει να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, εμείς τους δίνουμε έναν κόσμο σαν τα μούτρα μας και χειρότερο… άσχετο, αλλά ο ξανθός πιτσιρικάς της φωτογραφίας μου αρέσει πάρα πολύ…).


In the day, In the night, Say it right, say it all… Όταν φεύγει ένα Σαββατοκύριακο (αλήθεια, πού πάνε πάτερ μου οι μέρες όταν φεύγουν;) νιώθω σαν να αφήνω τον ατομικό παράδεισο (και κόλαση μαζί) και σαν να περνώ στον συλλογικό αφανισμό… Δεν ξέρω αν το παθαίνετε και εσείς (αλήθεια πάτερ δεν μου είπατε είναι ήσυχα εκεί που είστε; Αν είναι πάτερ, να έρθω να ταράξω λίγο τα ύδατα…) …Μου αρέσει κάθε μου γραφτό, να είναι στη μορφή του τόσο απλό, ώστε με την ίδια σχεδόν άνεση να μπορεί να το διαβάζει κι ένας μαθητής του Γυμνασίου και η διευθύντριάμου (κολλητά το «μου»). Αγαπώ τα σύννεφα και τα σκοτάδια• με τραβά περισσότερο η ξαστεριά και το φως. Μεγάλωσα σε χωριό (πειράζει;) και συνήθισα να λέω τα πράγματα απλά, καθαρά και ξάστερα… That’s all! Πάτερ μου, ανήκω στο Πόπολο, για να εκφράσω την επαναστατικότητά μου, τώρα πια δεν μου μένει, παρά να τους την ΣΠΑΩ! Δεν σας κρύβω ότι μ΄ αρέσει να τους την ΣΠΑΩ γενικώς! Να σπάω τις «βιτρίνες» τους δηλαδή… Σε μια εποχή που παγιούται σε καθεστώς το να θεωρείται επάγγελμα πια η απόκρυψη των επιτεινόμενων ανισοτήτων, αρκεί η τσεπούλα μας να είναι γεμάτη, ο πύργος μας να είναι καλά… και φυσικά τα δικά μας παιδιά… εγώ προτιμώ να τους ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΦΩΤΑ!

2ο Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ…

Η Μάρκαρετ και η Έλεν Σλέγκελ
είναι δύο ανεξάρτητες, έξυπνες και καλλιεργημένες αδερφές (για τις ανάγκες του σεναρίου κάντε το αδερφοί ή σύντροφοι). Η εύπορη οικογένεια Γουίλκοξ (για τις ανάγκες πάλι του σεναρίου κάντε το ΠΑΣΟΚ και σημειώστε ότι στα πρώτα του βήματα δεν είχε βρακί να βάλει στον κώλο του. Μετά το έριξε στα Armani)… παραμένει ακαλλιέργητη και εντελώς συμβατική… Ο αναπάντεχος θάνατος της κυρίας Γουίλκοξ (βλέπε ήττα 16ης Σεπτεμβρίου) θα φέρει κοντά τις δύο οικογένειες, τονίζοντας από τη μια μεριά τις αντιθέσεις τους, αλλά και δημιουργώντας περίεργες συμμαχίες… Πάτερ, είδατε που επιστρέφοντας στο ΠΑΣΟΚ, κατά το «Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ», τα πράγματα μπορεί και να στρώσουν και να μην είναι τόσο χάλια όσο φαίνεται να είναι, αλλά ακόμη χειρότερα… Ένας Τζέιμς Άιβορι τους χρειάζεται…

Άσχετο, αλλά αυτός θα είναι ο ρόλος της ενδυναμωμένης αριστεράς στη βουλή; Θα ασκεί αντιπολίτευση στο ΛΑΟΣ; Κανονικά πάτερ μου δεν θα έπρεπε να έχουν στο νου τους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν συμμαχική πρόταση. Ένα κόμμα δεν νοείται αν δεν έχει πρόταση συμμαχιών… εκτός κι αν έχουν προοπτική αυτοδύναμης πλειοψηφίας και μας το κρύβουν… τι είναι τα κόμματα πάτερ μου: Λέσχες συζητήσεων με συνοδεία τσαγιού και φρέσκο κέικ; Την εξουσία δεν έχουν στόχο και την άσκησή της σύμφωνα με τις ιδέες τους; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΑΜΩΤΙ ΜΟΥ (πάτερ δεν βρίζω, πρόβες κάνω).

3η Η Θεία Ροδούλα… καιρό είχα να σας γράψω νέα (για τα τσιλιμπουρδίσματά της εννοώ) της πάτερ, προσπάθησε να εμπλουτίσει τη σεξουαλική της ζωή και βρέθηκε σε πολύ άσχημη θέση όταν χρειάστηκε να καλέσει την άμεση βοήθεια και να την απεγκλωβίσει από τις χειροπέδες με τις οποίες είχε δεθεί! ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ! Ήταν δεμένη στο κρεβάτι για τουλάχιστον δύο ΩΡΕΣ, αφού ο φίλος της Stuart Fisher (της γνωστής σειράς, είναι ο προπάππους του σημερινού ιδιοκτήτη, ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ (πάτερ δεν είναι ανακρίβεια)) είχε χάσει το κλειδί που άνοιγε τις χειροπέδες!

Χρειάστηκε να επέμβουν τρεις αστυνομικοί και 20 πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν τη θεία Ροδούλα! Εμάς μας έκανε ρεζίλι σε όλη τη γειτονιά και εκείνη έπαιρνε τα κινητά των πυροσβεστών… («Θα σας μάθω εγώ πώς σβήνονται οι φωτιές» τους έλεγε). «Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κοκκινίσει τόσο πολύ,» είπε η Ταραντούλα, που κάθε τι το συνδέει με το κόκκινο του ΚΚΕ… Στην αρχή κατέφθασαν οι τρεις αστυνομικοί, αλλά απέτυχαν να «κόψουν» τις χειροπέδες και έτσι κάλεσαν σε βοήθεια την πυροσβεστική υπηρεσία! «Θέλαμε να εμπλουτίσουμε την σεξουαλική μας ζωή, αλλά το σχέδιο δεν περιελάμβανε τρεις αστυνομικούς και είκοσι πυροσβέστες, τώρα που έμαθα ότι μπορεί να υπάρξουν συνδυασμοί, θα σας έχω υπ όψιν »… Τώρα τι της λες πάτερ;

4ο Εδώ γελάτε…

Ένα ζευγάρι πηγαίνει στην όπερα. Δίνει ο κύριος τα εισιτήρια στον ταξιθέτη για να τους βρει τις θέσεις τους. Ύστερα από λίγη ώρα τους λέει:

– Μα, αυτά τα εισιτήρια είναι για τη χθεσινή παράσταση!

Τότε ο κύριος γυρνάει στη γυναίκα του:

– Είδες, γυναίκα; Εγώ σου το έλεγα ότι πρέπει να ετοιμαστείς πιο γρήγορα!

Υ.Γ.

Τι γαρ ήδιον ή μηδένα ανθρώπων κολακεύ είν ένεκα μισθού;

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.