«Διασωση» του παλαιου Δημοτικου Σχολειου Προσκυνητων μεσω της αρχαιολογικης υπηρεσιας

Θα χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος από την Αρχαιολογία ώστε να σταματήσει η απαξίωσή του

Την παραχώρηση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Προσκυνητών για 30 χρόνια, για αρχαιολογικούς σκοπούς, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.
 
Το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1938, είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε από το Ελληνικό κράτος στους Προσκυνητές μετά την ενσωμάτωση της Θράκης (άλλα κτίρια όπως η εκκλησία προϋπήρχαν της άφιξης των σημερινών κατοίκων μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών).
 
Το κτίριο αποτέλεσε χώρο εκπαίδευσης για πολλά παιδιά του οικισμού για πάρα πολλά χρόνια, αφήνοντας σημαντικές αναμνήσεις, όμως έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια και πλέον έχει περιπέσει σε απαξίωση, κάτι που λυπεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του οικισμού.
 
Όμως φαίνεται ότι το πρόβλημα αυτό θα λυθεί, μιας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, αναζητώντας αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή, αιτήθηκε την παραχώρησή του, μετά από αυτοψία, ώστε και να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει η ίδια. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα βοηθήσει ώστε να παραμείνει ένα κομμάτι του οικισμού ζωντανό, μέσα από τις εργασίες αποκατάστασης των φθορών που θα πραγματοποιήσει στο κτίριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.