Διαρρηξη στο Ταμειο του Νοσοκομειου στην Ξανθη

Διάρρηξη στο Ταμείο του Νοσοκομείου Ξάνθης σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο. Οι διαρρήκτες, ο αριθμός τ ων οποίων παραμένει άγνωστος, δεν έγιναν αντιληπτοί από την εταιρία φύλαξης και κατάφεραν να μπουν στο σχετικό γραφείο. Δεν προκάλεσαν ιδιαίτερες ζημιές, ενώ κατάφεραν να πάρουν μόλις 100 ευρώ. Όταν η διάρρηξη έγινε αντιληπτή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία της Ξάνθης.

Ελίτ οργανωμένου εγκλήματος

«Πλοκάμια» σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία φαίνεται πως έχει απλώσει το διεθνές κύκλωμα δουλεμπόρων, που θα μετέφερε λαθρομετανάστες με λίαρ από την Καβάλα στην Ιταλία και το οποίο σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ ανήκει στην… ελίτ του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Αξιωματικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος, ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στην Ιντερπόλ. Τα δύο πιθανότερα σενάρια που εξετάζονται από τις αρχές κάνουν λόγο για «πλούσιους» Αφγανούς, που έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, που διατηρούν υψηλά στάνταρ και υψηλά «τιμολόγια», ωστόσο παράλληλα εξετάζεται από τις αρχές και το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο «παρακλάδι» που να ασχολείται και με την εμπορία οργάνων. Πάντως, όπως προέκυψε, όλοι οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν είχαν μπει από την περιοχή του Εβρου πριν από τρεις ίσως και τέσσερις μήνες, είχαν συλληφθεί και κρατηθεί σε Κέντρο Υποδοχής και ήταν εφοδιασμένοι με υπηρεσιακά σημειώματα.

 

Αστυνομικοί επισημαίνουν ότι τα δύο λίαρ τζετ μισθώθηκαν από Αγγλο έναντι 17.000 και 27.000 ευρώ, αντίστοιχα, ο οποίος πλήρωσε με πιστωτική κάρτα, ενώ εικάζεται ότι η «βάση» του κυκλώματος ίσως να βρίσκεται στην Ιταλία, αφού εκεί θα έφταναν σε πρώτη φάση οι αλλοδαποί και επιπλέον η μεταφορά τους φαίνεται να είχε οργανωθεί μέσω ιταλικού γραφείου ταξιδίων.

 

Από πληροφορίες προκύπτει ότι η νεαρή Μαροκινή που συνόδευε τους λαθρομετανάστες διέθετε ειδική ταυτότητα ιταλικού τουριστικού γραφείου, στην οποία αναγραφόταν αριθμός τηλεφώνου, που όμως αντιστοιχεί σε γραφείο ταξιδίων της… Γαλλίας. Παράλληλα, οι ελληνικές αρχές αναζητούν στην Αθήνα το άτομο που νοίκιασε τα ταξί με τα οποία οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στην Καβάλα. Οι αλλοδαποί είπαν στους αξιωματικούς ότι ήταν ένας κοντός μελαχρινός άντρας, τον οποίο είδαν ελάχιστα και στη συνέχεια δεν είχαν καμία επαφή μαζί του.

 

Να σημειωθεί ότι χθες απολογήθηκε η 19χρονη Μαροκινή, ενώ προσήχθησαν στον ανακριτή και οι τέσσερις αυτοκινητιστές που κατηγορούνται για την μεταφορά των λαθρομεταναστών από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Στο μεταξύ, ανάλογη προσπάθεια αερομεταφοράς λαθρομεταναστών αποκαλύφθηκε προχθές στα Ιωάννινα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.