Διαπιστωμενο ελλειμμα 705.000 ευρω

Με ενός λεπτού σιγή ξεκίνησε η προχθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΤΕΔΚ νομού Καβάλας, στη μνήμη του αδικοχαμένου δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και οι βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής και Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως και ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου, Παράσχος Σιμούδης. Βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, ήταν η λήψη αποφάσεων που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου Παγγαίου, μετά την πρόσφατη δολοφονία.

Ο δήμος Παγγαίου στερείται δημάρχου αλλά και ταμιών για να γίνονται πληρωμές, ενώ το δημοτικό συμβούλιο, μέσα στο 2009, δεν είχε ψηφίσει προϋπολογισμό για το 2010. Αποτέλεσμα είναι πολλές διαδικασίες να σταματούν και να δημιουργούνται προβλήματα, όπως αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση.

• Ψήφισμα της ΤΕΔΚ

Μετά από σχετική ένταση το Σώμα κατέληξε ομόφωνα στην έκδοση ενός ψηφίσματος, στο οποίο θα αναφέρονται σε γενικές γραμμές, ότι η ΤΕΔΚ Καβάλας:

1. Καταδικάζει ομόφωνα τη στυγερή δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

2. Θέτει τα παρακάτω τρία αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να βοηθηθεί η λειτουργία του δήμου Παγγαίου, και να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα στην τοπική κοινωνία με αναστολή πληρωμών προμηθευτών, εργολάβων κλπ. Τα αιτήματα είναι:

α) Προτείνουμε:

1. Την έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών, από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (οριζόντιες δράσεις) με εύλογο ποσό που θα δοθεί αμέσως μετά τον οικονομικό έλεγχο των υπηρεσιών της περιφέρειας.

2. Να δεσμευθεί η περιφερειάρχης ΑΜ- Θ ώστε μετά την επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ να κρατήσει κάποια χρήματα από τα διαδημοτικά του ΘΗΣΕΑ που πιθανόν απαιτείται να εξοφληθούν έργα που εκτελούνται από ΣΑΤΑ ή δημοτικά έσοδα.

3. Παρακαλούμε τον υπουργό Εσωτερικών κατά παρέκκλιση να λάβει απόφαση ώστε να μπορεί η ΤΕΔΚ να συνδράμει με οποιοδήποτε ποσό, μετά την ενημέρωση για το ύψος των ελλειμμάτων.

4. Παρακαλούμε για παρέμβαση υπουργού ώστε άμεσα να διευθετηθεί η τοποθέτηση ταμία.

Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα δοθεί το επεξεργασμένο κείμενο στην ΚΕΔΚΕ.

• Αλληλεγγύη πρότεινε

ο Σιμιτσής

Ανάμεσα στα όσα ελέχθησαν στη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής είπε. «Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη όπως θα δείχναμε σε κάθε δήμο που είχε πρόβλημα. Το γεγονός ότι επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε, ενώ ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Ας μην κρυβόμαστε, συνέβη κάτι για το οποίο υπήρχε συγκεκριμένο οικονομικό αίτιο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα στο δήμο» σχολίασε.

Ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου, Παράσχος Σιμούδης ευχαρίστησε για την παρουσία του ως παρατηρητή, είπε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και σημείωσε. «Είναι ό,τι πιο θλιβερό, το ότι χάσαμε το δήμαρχό μας, από εκεί και πέρα όμως ο δήμος είναι ένας οργανισμός. Έπρεπε από τις 4 Ιανουαρίου οι προϊστάμενες αρχές του Δήμου μας να ορίσουν ταμία.

Ο δήμος Παγγαίου στο ταμείο του έχει χρήματα και τους υπαλλήλους να πληρώσει και κάποιες άλλες ανάγκες να καλύψει». Για τους ορκωτούς λογιστές που κάθε έτος από το 2003 μέχρι και σήμερα έρχονταν και πραγματοποιούσαν τακτικό έλεγχο, είπε ότι από τις 22 Δεκέμβρη που ξεκίνησαν τους ελέγχους μέχρι και σήμερα διαπίστωσαν ένα έλλειμμα 705.000 ευρώ, όπως διαπιστώθηκε. «Το έλλειμμα είναι διασταυρωμένο. Καθημερινώς μου είπαν ότι έρχονται σημειώματα από προμηθευτές» τόνισε ο πρώην δήμαρχος.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.